Techniek

Ruud Recker
ruudbecker@casema.nl
070-3631114

10 oktober 2015

Wie weet iets over deze pers?

DSC_2605

Ik heb twee vragen. Dit is de pers waar ik mijn linoleumsnedes op druk. Wie kan mij meer over deze pers vertellen, ouderdom en herkomst. Er hoort een inktmechaniek op maar dat zit voor mij in de weg, dat heb ik eraf gehaald. Onder de klep zit een een blauwdruk met een gebruiksaanwijzing voor het inktmechaniek in 3 talen, waarvan de eerste in het Engels.

DSC_2604

Ik wil de drukrolbedekking vernieuwen omdat het verdroogd is en barstje vertoont, wie kan mij vertellen waar ik dat spul kan kopen? Bij voorbaat dank.

Kijk voor mijn werk op ruudbecker.exto.nl

9 gedachten over “Wie weet iets over deze pers?”

 1. Blij met de reacties. Heb zelf ook zo’n pers thuis staan sinds enige tijd.

  Ben van plan er leuke dingen mee te gaan doen, en dan is de informatie welkom.

  Ik kan evenwel nergens een plaatje ontdekken met het merk e.d. Waar zou dat moeten staan?

  Bij ons in het Drukkerijmuseum Meppel staat er één met inkt-werk en al. Zie ik ook geen plaatje op staan. Misschien kijk ik niet goed.

  Hartelijke groet

  Gabe Kuik (vrijwilliger Drukkerijmuseum Meppel)

  Beantwoorden
  • Mijn pers heeft ook geen merkplaatje. Bij mijn zoektocht heb ik op flicker foto’s gezien met merkplaatje. Op het de zijkant onder, hoe zeg je dat de la waar de drukvorm op ligt.

 2. Hartelijk dank voor de reactie, door dat ik het merk weet heb ik al meer op het net kunnen vinden. Het is natuurlijk interessant om meer te weten van je pers waar vaak mee werkt.

  Groet, Ruud Becker.

  Beantwoorden
  • Hartelijk dank voor snelle reactie, heb inmiddels al meer op internet gevonden. Het is natuurlijk interessant om meer te weten van je pers waar je vaak op werkt.

   Groet, Ruud Becker.

Plaats een reactie