Techniek

Robert
info@monkeydruk.nl
0653317130

6 februari 2016

Zetraam

IMG-20160205-WA0003

Ik heb hier een zetraam liggen van een degelautomaat die prima past verder, maar er zit aan de linkerzijde een opstaande rand die een millimeter hoger ligt dan Hollandse hoogte.

Ik ben geen expert op degel gebied dus ik snap niet zo goed de reden waarom dit is…

Alvast dank voor het antwoord!

4 gedachten over “Zetraam”

 1. In tegenstelling tot ‘handdegels’ waar de drukvorm gecentreerd ingesloten wordt is dat bij degelautomaten (HDA en Thompson British) aan de rechterzijde vanwege de zijaanleg. Om het degelvlak gelijkmatiger (links/rechts) te belasten is aan de linkerzijde de ‘opstaande rand’ aangebracht. Oude HDA’s (vooroorlogse) hadden die rand nog niet; is later als verbetering toegevoegd.

  Beantwoorden
 2. Ter aanvulling op Klaas

  Je raam heeft aan de andere kant op het lager gelegen deel 2 gaatjes voor de scharnier van het pasfolie. Als je het pasfolie gebruikt zul je zien dat die in dicht geklapte toestand op die hoge rand rust, zodat je vorm vrijblijft van smetten van het folie. Het folie werd gebruikt voor het op stand insluiten van de volgende vorm bij meer kleuren drukwerk op de degel.

  Groetjes Jan.

  Beantwoorden
 3. Ten eerste is het een insluitraam

  Je legger is 1,2 mm die vult het deel op verder is het handig de rand te hebben staan ter bescherming van je zetsel als je de ramen tegen elkaar aan zet.

  Zie dat het een folie raam is met uitsparing voor de kabels denk erom dat je de kabels verwijderd inclusief de folie geleider eer de degelrollen naar beneden te laten rollen.

  Groet Klaas

  Beantwoorden
 4. Het is mij inmiddels duidelijk dat dit een zetraam is voor het gebruik in combinatie met een folie/warmte element. De rand staat er ter bescherming voor het warmte element / cliché .

  Beantwoorden

Plaats een reactie