Carole Vanderlinden en Inge Braeckman
Bougainvillea
, 2016
Formaat: 32 x 36 cm
Aantal pagina’s: 54
Oplage: 26 exemplaren
€ 850

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Bougainvillea (€ 850) bij . De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij ().

Bougainvillea, een kunstenaarsboek van Carole Vanderlinden en Inge Braeckman

ets1

In november verscheen bij Ergo Pers Bougainvillea, een livre de peintre met Carole Vanderlinden en Inge Braeckman.

Voor Bougainvillea, maakte Carole Vanderlinden een reek van zeven suikeretsen en schreef Inge Braeckman elf gedichten. Bougainvillea is een tweetalige uitgave (NL-F). De vertaling was in handen van Jan H. Mysjkin, onder het toeziend oog van Pierre Gallissaires.

Bougainvillea werd gedrukt in een beperkte oplage van 26 voor de handel bestemde exemplaren.

Bij elk boek hoort een suite van zeven door Carole Vaderlinden genummerde en gesigneerde etsen.

Intekenprijs: € 750.

ets2 ets3700

Inge Braeckman (1974) is schrijver, performer, kunstcriticus, vertaler en redacteur. Zij werkt en woont in Gent. Zij schrijft gedichten.

Carole Vanderlinden (°1973) is een Vlaams schilder. Zij woont en werkt in Sint-Gillis (Brussel).

Haar oeuvre is tegelijk poëtisch, kwetsbaar en geraffineerd. In haar zoektocht naar een nieuwe beeldtaal slaagt ze er telkens weer in om herkenbare voorwerpen uit het dagelijkse leven anders weer te geven, nu eens figuratief en herkenbaar, dan weer geabstraheerd, het onderwerp herleid tot kleurvlakken en lijnen. Bloemen en bomen zijn vaste motieven. De kleuren vormen een heel eigen palet met van grijs verzadigde blauwen en groenen, door regenwolken aangeraakt roze. De kleur van bloemen die niet meer verleiden. Een schilder met een duister hart.

Voor deze reeks etsen werd de kleur uitzonderlijk weggelaten. Rijk geschakeerde grijstonen en diepe zwarten geven deze beeldtaal een unieke en bijzondere glans. De gebruikte technieken zijn o.a. suikerets, vernis-mou, droge naald, lijnets en aquatint.

ets7700

Ergo Pers werd 22 jaar geleden opgericht. Al snel groeide de uitgeverij uit tot een referentie op vlak van kwaliteitsvolle kunstuitgaven met vaak internationale uitstraling, kunstenaarsboeken waarin tekst

en beeld, dichter en kunstenaar elkaar vinden en een derde kunstwerk tot stand brengen, een boek.

De uitgaven van Ergo Pers werden het voorbije jaar met de nodige aandacht gepresenteerd in het Roger Raveelmuseum en het Gemeentemuseum in Den Haag. In 2018 komt er een derde tentoonstelling in Keulen, in het Bilderbuchmuseum in Burg Wissem, Troisdorf.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van