Esman, De Koning, Osinga, Spong
De zaak Hofmeester
Uitgeverij Ekstreem, 2014
Formaat: 27 x 18 cm
Aantal pagina’s: 32
Oplage: 144 exemplaren
€ 95

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave De zaak Hofmeester (€ 95) bij Uitgeverij Ekstreem. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Uitgeverij Ekstreem (esman@wxs.nl).

De vader van Tirza voor de rechter

DSC06453 (2)

Het complete dossier rond de rechtszaak tegen Jörgen Hofmeester, hoofdpersoon in de roman Tirza van Arnon Grunberg.

Wat zou er gebeurd zijn als Jörgen Hofmeester, de vader van de vermoorde Tirza in de gelijknamige roman van Arnon Grunberg, een mens van vlees en bloed was geweest? Als hij was gearresteerd en voor de rechter geleid? Zou er voldoende wettig en overtuigend bewijs zijn geweest om hem voor zijn daden te laten boeten? Of zou hij de dans hebben weten te ontspringen? Het antwoord op deze en veel meer vragen werd gegeven tijdens de Literaire Rechtbank die op 20 juni 2007 door de CPNB georganiseerd werd in de Melkweg te Amsterdam.

DSC06456 (2) DSC06459 (2)

De zaak Hofmeester omvat een in een linnen cassette geschoven portfoliomap met de originele teksten van rechtbankvoorzitter mr. Karina M.E. de Koning, officier van justitie mr. Jouke E.R. Osinga en advocaat mr. Gerard Spong. Arnon Grunberg voegde een bidprentje met een tekening van Tirza toe en rechtbanktekenaar Felix Guérain maakte een rechtbanktekening. Een folder van het moordwapen en vier krantenknipsels over de vondst van de lichamen, de aanhouding van de verdachte, de zitting in de Melkweg en de uitspraak van de rechtbank completeren deze exclusieve uitgave. Rechter en officier signeerden hun bijdrage.

Als extra bevat het dossier drie boekenleggers met informatie over rechter, officier en advocaat.

Oplage: 144 exemplaren, waarvan 120 voor de verkoop.

DSC06460 (2)

Plaats een reactie

Meer uitgaven van