Michael van Hoogenhuyze
Dodog Soeseno - ontmoeting in een stroom van beelden
Stichting Grafein, 2022
Formaat: 17 × 21 cm
Aantal pagina’s: 64
Oplage: 350 exemplaren
ISBN 9789083120027
€ 15

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Dodog Soeseno - ontmoeting in een stroom van beelden (€ 15) bij Stichting Grafein. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Stichting Grafein (info@grafein.nl).

Dodog Soeseno – ontmoeting in een stroom van beelden (Dutch & English)

Dodog Soeseno heeft bijna veertig jaar gewerkt als werkplaatsassistent in de kunstacademies van Utrecht en Den Haag. Hij is al die jaren assistent, en daarmee blijft voor de buitenstaander verborgen dat hij een meester is. Het werk aan deze twee academies wisselde hij waar mogelijk af met residenties, onder meer in het Verre Oosten, tentoonstellingsprojecten en gastdocentschappen.
Zijn werk is een dagboek dat hij over de wereld verspreidt en soms laat slingeren; steeds van die herkenbare beelden die ons doen denken aan magie en mythe. Maar voor Dodog is het kunstenaarschap ook een sociale aangelegenheid.
Samenwerking in groepstentoonstellingen, deelname aan workshops en helpen van studenten en andere jonge kunstenaars bij hun werk, daarmee was Dodog al die jaren bezig.

Een citaat uit het  boek: “Dodog beschouwde het als een belangrijke bijdrage voor de kunst dat hij al die jaren heeft les gegeven en geassisteerd. Zijn praktijk als kunstenaar is het dagboek in een stroom van beelden, maar zijn meesterstuk is het werk van al die studenten en kunstenaars die hij heeft begeleid en geholpen.”

Michael van Hoogenhuyze, kunsthistoricus en vriend van Dodog, schreef dit boekje in het Nederlands. Grafein plaatste er teksten in het Engels bij.

1 gedachte over “Dodog Soeseno – ontmoeting in een stroom van beelden (Dutch & English)”

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Stichting Grafein