H.C. Hemker
Fin de siècle patisserie
Het Patrys, 2014
Formaat: 23,5 x 17 cm
Aantal pagina’s: 96
€ 65 (bibliofiele editie) resp. € 17,50 (hardcover)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Fin de siècle patisserie (€ 65 (bibliofiele editie) resp. € 17,50 (hardcover)) bij Het Patrys. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Het Patrys (info@patrys.nl).

Fin de siècle patisserie

Fin de siècle patisserie is de geannoteerde facsimile uitgave van een notitieboekje uit 1898–1899 met de patisserierecepten met een voorwoord is van Cees Holtkamp en een nawoord van H.C. Hemker.

Hendrik Hemker maakte in 1898 en 1899 aantekeningen van de recepten die hij bereidde als leerling bij banketbakker Köttelbrink in de Amsterdamse Oude Spiegelstraat. Fin de siècle patisserie is een weergave van en toelichting op de oorspronkelijke tekst. Het geeft een kijkje in het alledaagse banketbakkerschap gedurende de bloeiperiode van het metier. Het omvat meer dan honderd recepten die een leerlingpatissier toentertijd in de vingers moest krijgen en nog altijd zeer de moeite waard zijn.

In november 2014 is een bibliofiele uitgave – 50 genummerde exemplaren, in leer gebonden – verschenen. Deze is verkrijgbaar bij de boekwinkels Xantippe, de Kookboekhandel, Minotaurus, Pantheon en Martyrium in Amsterdam en bij Van de Sande in Terneuzen.

De hardcover-versie verschijnt medio februari 2015.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van