Femke Valkema en Heleen van den Broek
Het druklokaal
Bureau voor Levend Leren, 2022
Formaat: A4
Aantal pagina’s: 36 pagina's + 6 posters
Oplage: 400 exemplaren
ISBN 9789090363639
€ 17,50

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Het druklokaal (€ 17,50) bij Bureau voor Levend Leren. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Bureau voor Levend Leren (info@levendleren.nl).

Het druklokaal

Femke Valkema en Heleen van de Broek ontwikkelden een werkwijze om van een schoollokaal een druklokaal te maken. In een brochure van 36 bladzijden leggen ze uit hoe ze te werk zijn gegaan om van een ruimte van IKC Scholtens, een jenaplanschool in Wolvega die werkt met levend taalonderwijs, een goed functionerend drukatelier te maken.

Deze handleiding gaat vergezeld van 6 posters op A2 formaat waarop in stappen voor kinderen (en hun leraren) wordt uitgelegd hoe je deze grafische technieken kunt toepassen: monoprint, sjabloneren, etsen, reliëfdruk, stempelen. Op de zesde poster wordt een beslisboom afgebeeld: welke druktechniek leent zich het beste voor welke illustratie? Heel handig om in je school of lokaal te gebruiken. Alles in kleur.

Handleiding op A4 formaat. Posters A2 formaat.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Bureau voor Levend Leren