Noor van der Brugge
Freud's Cigars
The Yeats Sisters Press, 2017
Formaat: 19,8 x 28 cm
Aantal pagina’s: 84
Oplage: 125 exemplaren
€ 55

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Freud's Cigars (€ 55) bij The Yeats Sisters Press. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij The Yeats Sisters Press (nbvdbrugge@gmail.com).

Nieuwe uitgave van The Yeats Sisters Press: ‘Freud’s Cigars’

Freud’s Cigars is een uitgave van The Yeats Sisters Press.

Het boek is Engelstalig en bestaat uit beeld (40 tekeningen) en handgeschreven tekst. De verhaallijn dwaalt door de geschiedenis maar is duidelijk samenhangend en coherent op een beeldende en associatieve manier. De opbouw van het verhaal werkt als Freud die de ene sigaar met de andere aanstak. Ieder nieuw thema geeft een vonk door naar het volgende waardoor een irrationele logica ontstaat.

Tekst interfereert met beeld en wordt hier en daar beeld. Beeld gaat aan de haal met tekst en vertelt tussen de regels door. Ik probeer met dit boek een nieuw genre te verkennen. Een “pseudo narratief beeld essay” is waarschijnlijk een vage (en een beetje lelijke), maar misschien toch de beste term om het concept te beschrijven.

Het boek is erg mooi gedrukt en heeft een in linnen gebonden omslag in een oplage van 125. De Amerikaanse stofomslag kan opengevouwen en heeft aan de binnenkant een bladvullende tekening met daarin Freud’s tekst:

“Jetzt sind wir Frei.”

Freud’s Cigars kost 55 euro en kan besteld worden bij Noor van der Brugge/nbvdbrugge@gmail.com

0 gedachten over “Nieuwe uitgave van The Yeats Sisters Press: ‘Freud’s Cigars’”

Plaats een reactie

Meer uitgaven van