Henk ter Bogt & Harrie Jekkers
Noord-Zuid
, 2018
Formaat: 24,6 × 17,8
Aantal pagina’s: 16
Oplage: 30 exemplaren
€ 90

Noord-Zuid, veertig jaar na Oost-West

Ongeveer veertig jaar nadat een eerder gezamenlijk boekje verscheen van de auteurs, verschijnt op 12 oktober ter gelegenheid van de Week van het Kunstenaarsboek in Groningen het boekje Noord-Zuid. Tijdens deze Week, die loopt van 13 t/m 20 oktober, kan het boekje worden bekeken bij de expositie van kunstenaarsboeken en boekkunst in het Grafisch Centrum Groningen.

Het boekje wil de verstrijkende seizoenen laten zien en bevat korte teksten over het leven van alledag, de liefde, de tijd, over een lach en een traan. De teksten zijn van de hand van Harrie Jekkers en Henk ter Bogt; deze laatste verzorgde ook de druk van het boekje. Het door beide auteurs gesigneerde boekje werd geheel met de hand gedrukt. Het boekje telt twaalf tekstpagina’s met diverse vormen van hoogdruk (sjablonen in triplex en linoleum, typografisch materiaal), collage en hier en daar een accent in potlood. De tekst is met de hand gezet in verschillende lettertypen, waarbij de Times de boventoon voert.

Tijdens de expositie in het Grafisch Centrum Groningen gedurende de Week van het Kunstenarsboek zijn enige exemplaren van het boekje te koop voor € 90.

1 gedachte over “Noord-Zuid, veertig jaar na Oost-West”

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Zorg

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.