Rik Buter & Hanna de Haan
In Stercore
Stencilwerck, 2021
Formaat: 13 × 21 cm
Aantal pagina’s: 18
Oplage: 100 exemplaren
€ 25

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave In Stercore (€ 25) bij Stencilwerck. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Stencilwerck (print@stencilwerck.nl).

SE#03: In Stercore – Rik Buter & Hanna de Haan

De eerste golf van de coronacrisis hebben Rik Buter en Hanna de Haan, beiden verbonden aan de Grafische Werkplaats Den Haag, in 2020 aangegrepen om in twee weken gezamenlijke quarantaine alle wanden van de voormalige broodfabriek, nu kunstprojectruimte, Quartair aan de Haagse Toussaintkade vol te tekenen. Gigantische houtskoolpanorama’s op eindeloze stroken papier, het een nog abstracter dan het ander.

Uitgangspunt van het project is een gezegde uit de alchemie. In stercore invenitur: in vuil wordt het gevonden. Door Buter en De Haan geïnterpreteerd als: uit de rommel en toevalligheden mooie dingen halen. Het werkproces van Buter en De Haan verloopt heel organisch. Ieder begint ergens en laat daarna de ander hierop de vrije loop. Deze kan dingen toevoegen, wegvegen of over iets heen krassen. Het duo werkt zonder voorbedachte rade en gunt het toeval een grote rol. De een reageert op de ander en zo ontstaat het uiteindelijke beeld. “Je raakt door elkaar geïnspireerd en neemt dingen van elkaar over. Daarbij kijken we niet alleen naar de tekening maar ook naar de omringende ruimte.”

De werken zijn inmiddels opgerold en de muren van Quartair zijn weer wit. Gelukkig legt deze leporello voor het nageslacht vast welk moois Rik Buter en Hanna de Haan samen hebben gehaald uit de rommelige en verwarrende tijd waarin we hebben moeten leven. Elk boekje is uniek door de houtskool vingerafdrukken van de makers aan de buitenkant.

Rik Buter en Hanna de Haan
In Stercore
ontwerp: Lula Valletta
Risodruk: Stencilwerck
Den Haag, 2021

Stencilwerck editie #03
oplage 100, hand genummerd

1 gedachte over “SE#03: In Stercore – Rik Buter & Hanna de Haan”

  1. @ Rik Buter & Hanna de Haan: bijzonder gevonden dat jullie onze naam (STERCORE) hebben gebruikt om je “grondstoffen” te duiden (stercore is latijn voor mest/mesthoop, eigenlijk afval dus) en met houtskool hebben gewerkt. Wij produceren uit mest naast groen gas namelijk Bio-Based Carbon, koolstof dus!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Stencilwerck