VrijFormaat
Playing with Tapes
VrijFormaat, 2022
Formaat: 7,5 × 10 cm
Aantal pagina’s: 45
Oplage: 25 exemplaren
€ 185,–

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Playing with Tapes (€ 185,–) bij VrijFormaat. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij VrijFormaat (hallo@vrijformaat.nl).

VrijFormaat – Playing with Tapes

Een kleine ode aan cassettebandjes.

Hoewel het draaien van cassettebandjes voor ons verleden tijd is, blijven ze nog altijd een nostalgische aantrekkingskracht behouden. Het was namelijk de eerste muziekdrager waar we onze persoonlijke voorkeuren op konden bewaren. En bovendien hadden we er een gewoonte van gemaakt om zowel de bandjes als de hoesjes rijkelijk te versieren. Ongehinderd door enige vakkennis en nog totaal onbewust van grafische ‘regels’ gingen we ze te lijf met stift, verf en fotokopieën en werden ze spelenderwijs bewerkt tot heuse kunstwerkjes die een verhaal vertelden in onze eigen taal.
Dit project is een kleine ode aan die tijd. En net als met onze muzieksmaak komt er van alles langs: abstract, realistisch, lichtvoetig, indringend, getekend, geschilderd en fotografisch.

Specificaties
Playing with tapes is gemaakt in een oplage van 25 genummerde, met de hand gestempelde ‘retaped’ doosjes, met elk 45 prints.
Elk doosje bevat 28 risoprints, 7 zeefdrukken, 3 linosnedes, 2 reliëfdrukken (waarvan één met ponsgaten), 3 handgestempelde afdrukken (1 met houten letters, 2 met handgemaakte stempels, gemaakt van ongebruikelijke stempelmaterialen zoals een oude yogamat), 1 tetrapak droge naald ets en 1 laserprint met Omnicrom (voor wat extra nostalgie).
De afdrukken in dit doosje zijn 7,5 × 10 cm. Het doosje zelf is uiteraard iets groter.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van VrijFormaat