Vraag & aanbod

Prijs: Doe een redelijk bod

Ophalen in: Gentbrugge (Gent)

(Moet worden opgehaald)


Printstudio 868
Contactpersoon: Vladimir Ivaneanu
info@printstudio868.eu
0486030578

30 juli 2020

Antieke boekenpers

Deze antieke boekenpers is op zoek naar een nieuwe eigenaar. De pers werd gebruikt door een restaurateur om doek op karton te kleven en is voorzien van twee persplaten bekleed met zinkplaten voor extra gewicht. De pers moet helaas weg wegens verhuis en plaatsgebrek in de nieuwe woonst.
Het uitzonderlijke aan deze pers is zijn grote persvlak, nl. 55 cm × 90 cm! De totale afmeting van de pers is 57 cm diep, 93 cm breed en 145 cm hoog.

Wegens de ouderdom van deze pers zijn er wel duidelijke gebruikssporen en is er onderaan een beetje aantasting door houtworm (zie foto’s). Het hout werd verschillende jaren geleden wel behandeld om verdere uitbreiding te vermijden. Maar dit wordt best nog eens opnieuw gedaan. Zoals je kan zien op de foto zit er een barst in de schroef, maar dit belet geenszins de goede werking van de pers en kan nog steeds perfect worden aangespannen.

We zijn op zoek naar iemand die deze boekenpers kan gebruiken.

6 gedachten over “Antieke boekenpers”

  1. Kan als boekenpers gebruikt worden, maar niet om grote druk mee uit te oefenen. De kans is groot dat of de spindel of de brug breekt. Het grote formaat duidt erop dat dit een lakenpers is geweest.

    Beantwoorden
    • Precies, een antieke linnenpers met een kastje er onder. Ik heb nog een complete, met kastje en de planken. Maar ook bij mij vond de houtworm hem lekker. Mijn moeder stopte haar opgevouwen tafellakens er in; ik gebruikte hem als boekenpers.

    • Dag Perkamentus, bedankt voor de specificatie, maar kan dus wel als boekenpers worden gebruikt.

      Groet, Vladimir.

Plaats een reactie