Vraag & aanbod

Prijs: € 25

Ophalen in: Antwerpen

(Kan per post worden verstuurd)


Bart
bawey1@gmail.com

24 januari 2024

Boek “Tactile”

Nieuwe ontwikkelingen ontstaan ​​wanneer grenzen worden overschreden. Tegenwoordig werken de meest vooruitstrevende ontwerpers op het snijvlak van verschillende creatieve disciplines. Ze dagen bestaande ontwerpprincipes uit en definiëren deze opnieuw. Veel ontwerpers uit verschillende vakgebieden kiezen ervoor om niet langer uitsluitend in twee dimensies te werken en in plaats daarvan intensief bezig te zijn met ruimte, materiaal en fysieke producten. Het boek Hidden Track onderzocht deze ontwikkeling in 2005 en bracht deze voor het eerst in de breedte in beeld.
Nu laat Tactile zien hoe grafisch ontwerp zich verplaatst naar driedimensionale objecten en producten en presenteert het grafisch ontwerp dat werkt met ruimte – of de perceptie van ruimte. Het boek richt zich minder op muurschilderingen dan op producten, objecten, installaties en collages die laten zien hoe ontwerpers hun ideeën vanaf het allereerste begin van een bepaald project ruimtelijk ontwikkelen en implementeren. Tactile bewijst dat ruimtelijke innovatie in grafisch ontwerp niet beperkt blijft tot persoonlijk werk of artistieke inspanningen voor tentoonstellingen, maar steeds vaker wordt gezocht door commerciële klanten, bijvoorbeeld in winkelinrichting.

Met haar inzicht in dit experimentele vakgebied van de grafische vormgeving richt Tactile zich zowel op jonge, vooruitstrevende ontwerpers als op professionals uit de reclame-, architectuur- en interieurbranche. Omdat de actuele inhoud zo is samengesteld dat de interessante multidisciplinaire interacties tussen de verschillende werken worden benadrukt, biedt Tactile ook inspiratie voor creatievelingen in mode, lifestyle en kunst.

Verzendkosten: BE € 5,60, NL € 9,60

Plaats een reactie