Vraag & aanbod

Prijs: € 25

Ophalen in: Antwerpen

(Kan per post worden verstuurd)


Bart
bawey1@gmail.com

26 juni 2023

Boek ‘Tactile’

Nieuwe ontwikkelingen ontstaan ​​wanneer grenzen worden overschreden. Tegenwoordig werken de meest vooruitstrevende ontwerpers op het snijvlak van verschillende creatieve disciplines. Ze dagen bestaande ontwerpprincipes uit en definiëren ze opnieuw. Veel ontwerpers uit verschillende vakgebieden kiezen ervoor om niet langer uitsluitend in twee dimensies te werken en in plaats daarvan intensief bezig te zijn met ruimte, materiaal en fysieke producten. Het boek Hidden Track onderzocht deze ontwikkeling in 2005 en bracht deze voor het eerst in de breedte in beeld.
Nu laat Tactile zien hoe grafisch ontwerp zich verplaatst naar driedimensionale objecten en producten en presenteert het grafisch ontwerp dat werkt met ruimte – of de perceptie van ruimte. Het boek concentreert zich minder op muurschilderingen dan op producten, objecten, installaties en collages die laten zien hoe ontwerpers vanaf het allereerste begin van een bepaald project hun ideeën ruimtelijk ontwikkelen en implementeren. Tactile bewijst dat ruimtelijke innovatie in grafisch ontwerp niet beperkt blijft tot persoonlijk werk of artistieke inspanningen voor tentoonstellingen, maar steeds vaker wordt gezocht door commerciële opdrachtgevers, bijvoorbeeld in winkelinrichting.

Met haar inzicht in dit experimentele gebied van grafische vormgeving richt Tactile zich zowel op jonge, vooruitstrevende ontwerpers als op professionals uit reclame, architectuur en interieurontwerp. Doordat de actuele inhoud zo is samengesteld dat de interessante multidisciplinaire interacties tussen de verschillende werken naar voren komen, biedt Tactile ook inspiratie voor creatieven in mode, lifestyle en kunst.

Verzenden tegen kostprijs.

Plaats een reactie