Vraag & aanbod

Gratis op te halen in Utrecht

(Kan worden opgehaald of per post worden verstuurd)


Johan de Zoete
johandz@planet.nl

29 augustus 2023

Wie weet wat dit is?

Wie weet wat dit is? Iets voor een Adana? Kun je het gebruiken: gratis ophalen in Utrecht of tegen verzendkosten

5 gedachten over “Wie weet wat dit is?”

 1. Heren, dank! Ik neem aan dat ik ze nu met een gerust hart bij het oud ijzer kan gooien. Of het Nederlands Drukkerij Museum in Etten-Leur – die ook zo’n soort apparaat hebben of hadden – moet ze nog willen hebben.

  Beantwoorden
 2. Hoi Johan, deze vormen komen uit de kaartjes drukkerij van de Nederlandsche Spoorwegen, toen er nog kartonnen kaartjes gedrukt werden.
  Ze zijn, samen met letterkasten (Nobel) en allerlei drukspulletjes, begin jaren 80 van de vorige eeuw, op het Grafisch Atelier Utrecht aan het Pieterskerkhof terechtgekomen.

  Beantwoorden
  • dank voor deze informatie, nu weet ik ook waar de twee vormen die ik deze week in mijn handen had, vandaan komen. En waar ze voor dienden.

 3. Johan, ik had er gisteren ook twee van deze vormen in mijn handen, in één ervan zat nog zetsel. Ik vermoed dat het vormramen zijn voor of een verguldpersje of voor de prachtige visitekaartjespers uit Frankrijk, waarop aan een wiel gedraaid wordt en de kaartjes er automatisch doorgevoerd worden. Op de zijkant staat in krulletters: Cartes de Visite à la Minute.
  Hier een link naar dit prachtige apparaat: https://www.bourgesberrytourisme.com/degustation/visites-secretes-les-mille-univers/

  Beantwoorden

Plaats een reactie