Vraag & aanbod

Prijs: geen flauw idee....

Ophalen in: Leeuwarden

(Kan per post worden verstuurd)

Dit item is verkocht.


Jan Dijkstra
dijkstraj@hotmail.com
0617951700

1 december 2020

Wie weet wat dit is?

Hallo allemaal, nieuw hier en bezig wat materiaal te verzamelen om in de nabije toekomst “iets” met drukwerk/drukken te doen.

Bij een partijtje spullen zat het apparaat op de foto’s, pakweg 20 × 30 cm, alles draait nog. Uit een vorig leven ken ik stencilmachines en vloeistofduplicators maar dit apparaatje niet.

Wie weet wat het is en kan het evt. gebruiken?

 • WIN_20201201_09_34_04_Pro

  WIN_20201201_09_34_04_Pro

 • WIN_20201201_09_34_14_Pro

  WIN_20201201_09_34_14_Pro

8 gedachten over “Wie weet wat dit is?”

 1. Ja, een aanlijmmachine, zonder de palletjes die het natte papier van de rol afhalen. Maar hij kon ook gebruikt worden om drukwerk te vernissen. In de bak dan geen gom maar spiritusvernis. Na het natmaken met de vernis werd het velletje met een zwaaibeweging omgedraaid om te drogen. Voor grotere formaten en oplagen was er een grotere uitvoering met een motor. De vellen werden dan achter elkaar op een lopende band gelegd die onder een lichtbak met infrarood lampen doorliep om alles te drogen. Aan het einde van de band werden de vellen op een stapel gelegd. Dat vernissen kon met twee personen worden gedaan. Ikzelf ben met dit werk in het drukkersvak “gerold”. (1955)

  Beantwoorden
 2. Hallo Jan ik wil m heeel graag! Ik ben 17 jaar offsetdrukker geweest en ik zie mogelijkheden. Zaterdagmiddag ben ik in Leeuwarden. Komt dat uit?

  Beantwoorden
 3. Ouderwetse etiketten plak apparaat.
  De “afstropers” zitten er niet bij, dan neemt de rol het etiket mee en blijft hij om de rol plakken.

  Beantwoorden
 4. Bedankt voor de info, inderdaad niet iets wat ik nodig heb. Wie er wat aan heeft mag hem hebben tegen verzendkosten of evt. ruilen teen een eigen druksel?
  VrGr Jan Dijkstra

  Beantwoorden
 5. Dit ziet eruit als een aanlijm apparaat dat door binders wordt gebruikt. Lijm in het reservoir en het te lijmen materiaal doorvoeren door aan het hendeltje te draaien. Moderne uitvoeringen worden verkocht door het merk ‘Potdevin’.

  Beantwoorden
 6. Het lijkt mij een gompapier, plakband maker. Dunne stroken papier, opgeloste gom in het bakje en draaien maar. Het dunne rolletje laat het teveel aan gom terug druipen in het bakje. Natuurlijk kan het ook een gomplakband bevochtiger zijn, water in het bakje, het kleine rollertje voert het teveel aan water af. Wat is het residu in het bakje? Kalk of oude gom?

  Beantwoorden

Plaats een reactie