Grafisch Atelier Alkmaar

Doelenstraat 23
1811 KX Alkmaar
072 5128075
info@grafischatelieralkmaar.nl
www.grafischatelieralkmaar.nl

De vraag: wat is slimmer? Koopt iedere kunstenaar een etspers voor zichzelf, of kopen we er eentje gezamenlijk? Zo is in november 1975 het Grafisch Atelier Alkmaar begonnen, met een etspers en een geleend lithopersje. In de loop der jaren is de werkplaats uitgegroeid tot een goed geoutilleerd grafisch atelier waar elke grafische techniek op hoog niveau kan worden beoefend.

Het Grafisch Atelier Alkmaar is een werkplaats voor professionele kunstenaars en academiestudenten. Kennis van de techniek wordt verondersteld en in principe werkt men voor zichzelf.

Voor het gebruik van de werkplaats betaal je een dagprijs, voor de materialen zoals papier, inkten, films, etc. betaal je de kostprijs. Onder bepaalde voorwaarden kan je een abonnement nemen, waarmee je buiten de openingstijden toegang tot de werkplaats hebt. Informeer bij de beheerder.

Alle grafische technieken zijn te beoefenen: ets, lithografie, zeefdruk, hoogdruk.

Voor elke techniek is er de benodigde apparatuur en zijn gereedschappen aanwezig. Ook voor boekbinden is de werkplaats volledig uitgerust.

In het Grafisch Atelier Alkmaar zijn in de loop der jaren veel kennis en ervaring opgebouwd, waardoor de goede en constante drukresultaten worden gegarandeerd. Drukpapieren en andere materialen zijn tegen kostprijs verkrijgbaar in de werkplaats. Specifieke materialen en bijzondere drukpapieren kunnen eventueel via het Grafisch Atelier Alkmaar worden besteld. Deze kunnen ook zelf worden meegenomen.

De beheerder is er voor technische adviezen, op afspraak ook voor begeleiding en assistentie.

Het Grafisch Atelier Alkmaar werkt zo gifvrij en milieuvriendelijk mogelijk.

Plaats een reactie