Grafisch Atelier Daglicht

Gasfabriek 12-14-16
5613 CP Eindhoven
040 237 09 68
info@grafisch-atelier-daglicht.nl
www.grafisch-atelier-daglicht.nl

Grafisch Atelier Daglicht bestaat al meer dan 25 jaar. Het is een werkplaats waar professionele kunstenaars hun grafisch werk kunnen verwezenlijken. Daglicht is in 2017 gefuseerd met Beeldenstorm. Beiden zijn gevestigd op het voormalige NRE terrein in het centrum van Eindhoven.

Kunstenaars beschikken bij Daglicht over een goed geoutilleerde werkplaats met een groot aantal lithostenen, belichtingsapparatuur, droogkasten, zeefdrukramen, een uitspuitcabine, verwarmingstafels (etstechniek), stuifkast, droogrekken, etszuurbak met afzuiging, snijmachine en een computer . Meer informatie hierover vindt u op deze website bij het onderdeel ‘Grafische technieken’. Tevens is er een goed gesorteerd magazijn met diverse papier- en inktsoorten.

Daglicht is gevestigd op het voormalige NRE terrein in het centrum van Eindhoven.

Geschiedenis

Daglicht begon in 1979 als tijdschrift, opgezet door vormgevers en kunstenaars die wilden experimenteren met grafische technieken. Na de laatste uitgave nummer 10 in 1982 ging de naam over op het atelier, dat destijds in de kelder van De Fabriek was gevestigd. Nu zijn de doelstellingen nog steeds dezelfde:

– professionele kunstenaars de mogelijkheid bieden om grafiek te vervaardigen

– het bevorderen van de grafische kunst door het organiseren van projecten en workshops.

Vanaf begin af aan heeft GAD gewerkt met kunstenaarsondersteuners, elk met een grafisch specialisme, die hun collega’s met raad en daad bij staan. Jaarlijks organiseert Daglicht workshops en cursussen, waar kunstenaars uit binnen- en buitenland aan deelnemen. Sinds 1999 verzorgt GAD ook cursussen voor het voortgezet onderwijs in het kader van het serviceonderwijs (CKV).

Plaats een reactie