Grafisch Atelier Hilversum

Noorderweg 96B
1221 AB Hilversum
(035) 6216262
info@gahilversum.nl
www.gahilversum.nl

Grafisch Atelier Hilversum is één van de best en meest compleet uitgeruste grafische werkplaatsen van Nederland. Je kunt er terecht voor vrijwel alle grafische technieken.

Hoogdruktechnieken zoals linosnede, houtsnede en boekdruk

Diepdruk: etsen, aquatint, droge naald, etc.

Doordruk: zeefdruk

Large format printing met een maximale papierbreedte van 106 cm

Zeefdruk

In onze zeefdrukwerkplaats staan vier grote zeefdruktafels en een zeefdruktafel voor textiel / T-shirts. Er zijn diverse zeeframen voor zowel papier als textiel beschikbaar. Het grootste zeefraam is ongeveer 110x150cm.

Boekdrukkerij, Letterpress

In onze ruime boekdrukkerij staat een Heidelberg, twee trapdegels, twee handdegels en diverse proefdrukpersen met een afdrukvlak tot 60x80cm. Daarnaast hebben wij vele kasten met houten- en loden letters en clichés. Ook fotopolymeren tot A2 behoort tot de mogelijkheden.

Boekbinden

Er zijn onder andere een papierboor, twee bordscharen, twee stapelsnijders en diverse boekenpersen aanwezig. De Vakopleiding Handboekbinden is hier ook gevestigd.

Etsen

In de etsruimte zijn drie etspersen aanwezig. Ook aquatinten behoort tot de mogelijkheden.

Fotografie

Voor de analoge fotograaf hebben wij een ruime doka met vergroters voor kleinbeeld, 6×6 en 4×5 inch. Er zijn diverse ontwikkeldrums en spullen voor papierontwikkeling aanwezig. Ook is er een droogkast voor negatieven. De fotostudio heeft een uitgebreide uitrusting met diverse statieven, lampen en achtergrondrollen. Daarnaast hebben we een Epson flatbed scanner met negatiefhouders en een Canon large format printer met een rolbreedte van 106cm. Deze printer kan ook op losse vellen printen.

Lithografie

In de lithografie werkplaats zijn vele stenen in diverse formaten, een steenlift, twee lithopersen, een offsetpers en een greintafel aanwezig.

Projectlokaal

We hebben een grote ruimte ingericht om er te kunnen werken met groepen. Dit kan een les voor basisschoolkinderen zijn, maar ook een brainstormsessie met je team of een creatief bedrijfsuitje. Informeer naar de mogelijkheden!

Plaats een reactie