Grafische Werkplaats

Prinsegracht 16
2512 GA Den Haag 2512 GA Den Haag
070 3609387
info@grafischewerkplaats.nl
www.grafischewerkplaats.nl

De Grafische Werkplaats is een productiewerkplaats voor beeldend kunstenaars, grafici, fotografen en vormgevers en andere creatievelingen. De werkplaats staat bekend als een van de weinige werkplaatsen in Nederland met faciliteiten voor groot formaat zeefdruk, litho, etsen, hoogdruk en textieldruk.

Stichting de Grafische Werkplaats is opgericht in 1974. Sindsdien hebben vele professionals de weg gevonden van onze faciliteiten. Menig pas afgestudeerde kunstenaar heeft hier zijn eerste oplagen in productie gebracht.

De Grafische Werkplaats biedt gelegenheid voor het zelfstandig uitvoeren van unieke en kleinschalige grafische projecten en is uitdrukkelijk niet bedoeld voor industriƫle producties.

De werkplaats organiseert regelmatig exposities en doet mee met de Haagse galerieroute HOOGTIJ, Design Week en festival Designkwartier. Wij sluiten graag aan bij andere initiatieven en festivals zoals Haagse Makers, Open Atelierdagen Centrum (oktober), Maand van de Grafiek (oktober), Festival de Betovering (herfstvakantie).

De werkplaats is open op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en 1 keer per maand een vrijdagavond (zie agenda).

Op maandag kunnen kunstenaars terecht die zelfstandig werken. Op de andere twee dagen geeft een professionele beheerder technisch en praktisch advies. In overleg kun je ook op andere dagen of tijden werken. Ben je een nieuwe gebruiker? Dan moet je eerst een korte introductie en eventueel een introductiedag volgen.

Plaats een reactie