Kapitaal

Paardenveld (1e verdieping parkeergarage)
3511 RC Utrecht
06 12966715
info@kapitaalutrecht.nl
www.kapitaalutrecht.nl

Kapitaal is een open studio voor zeefdruk, ets en riso. Een plek voor printfreaks en opkomend beeldend talent. Met een programma vol exposities, lezingen en muziek verzorgen Carlien en Ramon een sfeervolle plek waar ambacht, design en pop-cultuur samenkomen.

Open studio | Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag (en soms op afspraak) kun je na het volgen van een workshop, zelfstandig of onder begeleiding gebruik maken van de studio. Gereedschappen en betaalbare materialen zijn aanwezig. De crew van Kapitaal staat klaar voor beeldend en technisch advies. Reserveer hier voor ZEEFDRUK of ETS.

Workshops | Voor geïnteresseerde individuen, groepen en scholen biedt Kapitaal laagdrempelige workshops in zeefdruk, etsen en riso aan. Deze workshops zijn leuk maar ook noodzakelijk om zelfstandig van de printstudio gebruik te kunnen maken. Check UPCOMING voor onze workshop specials voor o.a. boekbinden, zines maken en houtdruk.

Expo | Kapitaal organiseert regelmatig solo- of groepsexposities rondom het gemaakte werk van opkomend beeldend talent. Neem CONTACT op voor vragen, voorstellen en portfolio’s. Check UPCOMING en de social media kanalen voor toekomstige expo’s.

Events | Kapitaal biedt een inspirerend programma rondom beeldcultuur met muziek, lezingen en andere evenementen. Check UPCOMING voor de agenda. Heb je een idee dat goed zou passen binnen de programmering van Kapitaal? Neem dan CONTACT op.

Shop | In de Shop vind je nieuw printwerk (zines, textiel en artprints) van onze favoriete makers. Daarnaast verkoopt Kapitaal milieuvriendelijke inkten, papier en andere studio benodigdheden van hoge kwaliteit.

Residencies | (Internationale) beeldende makers kunnen tijdens een Artist in Residence periode gebruik maken van de mogelijkheden van de printstudio. Ontwikkel jezelf op artistiek vlak en leer meer over de print technieken en materialen. De crew van Kapitaal is beschikbaar voor technische en artistieke ondersteuning. De periode kan in overleg worden afgesloten met een expositie. Interesse? Stuur je motivatie en portfolio.

Publications | Vanuit een liefde voor drukwerk cureert en publiceert Kapitaal (art)zines in kleine oplages. Voor suggesties, ideeën en vragen neem CONTACT op.

Production | Wil je een oplage T-shirts of posters zeefdrukken maar heb je zelf geen tijd, zin of skills? Zeefdruk klussen kun je gerust aan Kapitaal overlaten. Iedere klus wordt persoonlijk met je doorgesproken en met zorg behandeld. Neem voor een afspraak of meer informatie CONTACT op.

Club | Carlien en Ramon houden van een feestje en organiseren die gewoon wanneer ze daar zin in hebben. Lekker clubben in de garage!

Rent the place | Kapitaal heeft in de weekenden en avonden een ruimte van 45 m2 te huur. Ben je op zoek naar een vergaderruimte, een plek voor workshops of heb je ideeën voor een klein feestje? Neem contact op.

1 gedachte over “Kapitaal”

  1. Hallo!

    Ik zou graag met n vriendin n keer samen komen zeefdrukken. Geen ervaring ( ten minste ik niet)
    Het gaat mn om de beleving vh samen zeefdrukken.
    Is daar de mogelijkheid voor en wat zijn de kosten?

    Beantwoorden

Plaats een reactie