Techniek

Simon Groot Kormelink
simongrootkormelink@hotmail.com

14 juni 2023

Advies All-Black printen zeefdruk films

Ik heb een vraag over het gebruik van een all black inkt systeem voor het printen van films voor zeefdruk. Wij zijn een zeefdrukwerkplaats met een Epson film printer die inmiddels afgeschreven is. Nu zitten we te denken om van standaard epson cartridges over te stappen op een all black/photoblack inkt systeem. Dit omdat het goedkoper is en omdat je zwartere films kan maken. Op internet kan ik verschillende video’s hier over vinden maar is er iemand op Drukwerk in de marge die hier ervaring mee heeft?

6 gedachten over “Advies All-Black printen zeefdruk films”

 1. de website inkjetsolution.eu heeft hervulbare cartridges voor bijna alle epson printers die kan je desnoods vullen met een kuisvloeistof. Één cassette vul je dan met extra zwarte uv block inkt die je ook daar koopt.
  je hebt wel software nodig die dan de hoeveelheid inkt regelt en de juiste cassette kiest. accu rip of film maker.

  groeten

  b

  Beantwoorden
  • Dag Bert,

   Hartelijk dank voor je reactie en handige informatie.
   Ik ga even kijken wat de beste optie is voor onze printer.

  • Dag Chris, Het gaat ons om het maken van films/sheets met een bestaande photo/fineart printer die we in bezit hebben. We zijn opzoek naar een alternatief voor de standaard Epson cartridges. Met name dat de printer alleen zwart print zodat onze films/sheets goed uv licht tegenhouden. We zijn dus niet opzoek naar een andere techniek/apparaat , maar dank voor het meedenken.

  • Hallo Chris, is een riso geschikt om films te printen? Dan ga ik dat eens proberen.

Plaats een reactie