Techniek

Erna Kuik
zeegroet@xs4all.nl
060-38601226

2 februari 2018

Advies over inktrollen gevraagd

Ik ben op zoek naar een inktroller van 30 cm breed om grotere vlakken linoleum sneller in te inkten.

Ik heb bij Joop Stoop een jumboroller gezien en Polymetaal heeft ook lithografierollers; maar men wist niet welke geschikt zou zijn voor linoleum.

Ik vind de prijzen wel hoog, zou het liefst een tweedehands roller kopen of graag advies hebben welke nieuwe rol geschikt is voor het ininkten van lino/ houtsnedes.

Dank voor het meedenken!

12 gedachten over “Advies over inktrollen gevraagd”

  • Hoi Manuel, dat zou heel fijn zijn! Ik heb op de academie wel met grote inktrollers gewerkt; ik ben op zoek naar het ‘ deegrolmodel’. Omdat ik nu een lino heb met grote kleurvlakken mis ik dit type inktrol. Zou je me je telefoonnummer/ mailadres kunnen mailen? Dank alvast! Erna.

  • Dank je Thomas, ziet er prachtig uit je studio; ik kom graag een keer kijken, maar probeer nu eerst de optie van Manuel Kurpershoek in Nijmegen, dat is voor nu iets dichterbij. Fijn weekend en heel hartelijk dank voor je adviezen.

 1. Erna, inderdaad zijn de rollen niet goedkoop, maar voordat je er een gaat aanschaffen, kun je wel een grote rubberen inktrol van mij lenen. Ik heb zo’n grote lithografie rol liggen en dat werkt heel erg goed wanneer je grotere oppervlaktes ininkt. Hoe kleiner de diameter en hoe smaller de rol, hoe meer werk het is om een mooie gelijkmatige inktlaag aan te brengen. En, wanneer je zo’n rol goed onderhoudt, gaat hij jaren mee.

  Beantwoorden
  • Hoi Thomas, wat een fantastisch aanbod, ik ga er graag op in als het een beetje te doen is qua afstand. Ik woon in de buurt van Zutphen. Alvast hartelijk dank hoor, groet, Erna.

 2. Ha Erna,

  Bij Polymetaal verkopen ze ook goedkope inktrollen, bijvoorbeeld deze van Essdee:

  http://www.polymetaal.nl

  Slechts € 21,30 (ex btw) voor een 30 cm brede rol!

  Ik heb geen ervaring met de Essdee-rollen; je mag aannemen dat alle waar naar zijn geld is. Maar zelfs al zouden ze relatief snel verslijten: het equivalent van Hauer (waar ik wel ervaring mee heb) kost € 185,80. Voor dat geld kun je dus wel 8 Essdee-rollen kopen.

  Beantwoorden
  • Nou Sander, wat een opsteker! Die had ik nog niet in de picture, ik ga er zeker een proberen, dank je wel voor de tip!

Plaats een reactie