Techniek

Paul Slootheer
tekstindruk@gmail.com

1 oktober 2020

Dantex platen

Wie heeft er ervaring met Torelief polymeerplaten voor boekdruk?

En over welk type plaat heb je het dan?

6 gedachten over “Dantex platen”

 1. Vandaag ben ik bezig geweest met de eerste belichtingsproefjes op de Dantex platen 0,95mm. De eerste resultaten zien er werkelijk zeer goed uit; scherpe beelden en volop detaillering. Ik ben benieuwd hoe dat er in druk uit gaat zien.

  Beantwoorden
 2. Hartelijk dank voor jullie reacties, dat klinkt op zich goed!
  Ik heb alleen ervaring met platen van 0,95 hoogte en die zijn van een ander merk. Ik vraag me af of deze platen eventueel ook nog op een andere hoogte (iets hoger) verkrijgbaar zijn? De website van Dantex geeft daar, voor zover ik nu kan zien, geen informatie over.

  Beantwoorden
 3. Beste Paul,

  Ik werk inmiddels een paar jaar met platen van Dantex. Ben er zeer tevreden mee: ook in kleinere corpsen een gestoken scherp beeld, mits films van goede kwaliteit worden gebruikt (ik laat deze maken bij Drukkerij SK in Hoek van Holland, aanbevolen!).

  Beantwoorden
 4. Ik heb met Dantex platen gewerkt, nadat ik jaren met platen van JetEurope had gewerkt. Andere belichtingstijd, dus uitwerken met de Stouffer-scale. Prima platen, even wennen want anders van kleur, maar perfecte details. Heb een paar jaar geleden alle polymeer spullen eruit gedaan, de weinige keren dat ik nu nog een plaat nodig heb, laat ik de plaat maken door Repro Hermans in Rotterdam. Ieder zijn specialismeā€¦

  Beantwoorden

Plaats een reactie