Techniek

Alex
alex@ducs2.be

22 januari 2019

Geluid van trapdegel

Bij het trappen zonder druk maakt de Tip-Top trapdegel een naar mijn mening normaal geluid. Wanneer ik de druk aanzet met de hendel links, maakt de pers echter een heel ander geluid wanneer de degel de vorm raakt. Daar maak ik me toch wat zorgen over.
Is dit normaal of is er ergens iets fout?

Zie het onderstaande filmpje. Eerst enkele malen zonder druk, daarna met druk.


 

5 gedachten over “Geluid van trapdegel”

 1. Plaats het heft van een lange schroevendraaier tegen je oor. Het andere eind van de schroevendraaier zo dicht mogelijk bij de behuizing van een lager.
  laat de machine draaien.
  Als het lager goed is hoor je het duidelijk zoemen, als het stuk is hoor je het knarsen, piepen of bonken. Zelf gebruik in een speciale machine stetoscoop om kapotte lagers op te sporen, maar met een schroevendraaier gaat het ook prima.

  Beantwoorden
 2. Bedankt voor de reacties reeds. Het is moeilijk te bepalen waar het geluid zich precies bevindt. Hoe dan ook. Mochten het de lagers zijn: hoe zou ik kunnen bepalen welke het zijn? Iemand ervaring met het vervangen ervan?

  Beantwoorden
 3. Mijn Tip-Top maakt ook zo’n geluid bij druk, maar niet helemaal hetzelfde. Die van mij maakt maar één knars. Of maakt er wel twee maar dan heel snel achter elkaar.

  Maar het komt mij dus wel bekend voor.

  Beantwoorden

Plaats een reactie