Techniek

Frederik
frederik@pixol.be
32499235394

14 januari 2018

Heidelberg degel – tips

Ik heb mij na de geweldige Vandercook SP-15, een Heidelberg degel aangeschaft. Ik sta te popelen op deze machine in zijn volle glorie te zien werken. Ik heb hem al eens getest zonder inkt met een lichte blinddruk. Maar ik had graag door een kenner wat uitleg gekregen over deze mooie machine, ik heb zeker al ervaring in het vak. dus een volledige leek ben ik zeker niet.

Zijn er ervaren mensen rond Brugge die mij eens wat willen tonen? (Vergoeding uiteraard!)

7 gedachten over “Heidelberg degel – tips”

 1. 17 jaar meegewerkt werking degelhoek handigst te weten aanleghoek als die rammelvrij is niet teveel aanstellen gewoon in raam aanpassen op stand en bij folien pregen foliepregen of stansen degelhoek werkt hetzelfde druk hoger gaat ie aan bovenkant zwaarder boven te zwaar druk terug vel erachter bij stanswerk of preegwerk bij folie zelfde principe alleen toestellen aan weerzijde bij folieraam kan je er beter niks achterdoen slecht voor folieraam verwarmingselement etc mooi werk komt ervan af als je t beetje snapt dan goed smeerpunten bijhouden per week gaan ze eeuwig mee nooit te zwaar zetten alles opbouwen altijd anders slaat die vast dan kan je klein wieltje opliften en met hand stukje terugdraaien met pech breekt breekbout achter die moet dan vernieuwd worden maar alles is goed in en uit elkaar te zetten kan geen kwaad paar breekbouten zuigers aanlegspelden kooisleutels op voorraad te hebben groetjes bou

  Beantwoorden
  • nooit aan wieken trekken dan is het einde van rammelvrij drukwerk vrij zeker op vaste wiek waarschijnlijk ook op aanleg dan komt drukwerk al gauw anders aan dat moet je niet hebben nieuwe wiek kost geld groet succes verder

 2. Als die meneer het zo jammer vindt dat ie in Amsterdam woont, kan hij toch gaan verhuizen.

  En als Frederik een weekendje naar Groenlo in de Gelderse Achterhoek komt, zal ik hem alles van de HDA wat hij maar weten wil vertellen en ook voordoen.

  Beantwoorden
 3. Bij heel wat drukkerijen staat er nog wel een wind-mill. Veel werk wordt er niet mee gedaan. Maar er is daar zeker iemand die je heel wat vertellen kan.

  Het heeft echt zin eens langs te gaan bij elke drukkerij in uw omgeving. Je doet er heel wel kennissen mee op. Drukkers onder elkaar hebben de neiging elkaar best te steunen. Vaak is er nog heel wat boekdruk materiaal aanwezig en daar kan je vaak ook uit putten.

  Je kan ook over de grens kijken, in Terneuzen is nog ‘n drukkerij, die er een heeft staan en af en toe werkt die nog altijd.

  In Gent staat er ook een machine in het MIAT-museum, op de 3e etage, Je zou er eens kunnen gaan kijken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie