Techniek

Katja Scholing
katjascholing@gmail.com

24 september 2017

Hoe werkt dit?

Via Marktplaats heb ik een Sofadi Showcard pers gekocht. Daarbij zaten ook 2 metalen frames (foto 1) en metalen letters (foto 2 en 3). Ik heb alleen geen idee hoe ik beide kan gebruiken. Kan iemand mij op weg helpen?

10 gedachten over “Hoe werkt dit?”

 1. Hallo Thomas,

  Bedankt voor je reactie. De strips/rails waar de letters in moeten zitten bij de pers, helaas niet heel veel, en ik ken het systeem. Kan best zijn dat de rekjes en de letters er niet bij horen.

  Bedankt voor de link naar de folder. Ik heb ‘m meteen geprint. Leuk om zo’n naslagwerk te hebben.

  Groetjes Katja

  Beantwoorden
 2. Ha Katja, ik betwijfel ten zeerste of de rekjes en de letters bij de Sofadi pers horen. Zelf heb ik zo’n pers gehad en er het systeem bij gekregen waarop je de speciale Sofadi letters zetten. De pers is verkocht en staat nu in Groningen. Op de tandbanen met rechthoekige inkepingen die aan weerzijden van het bed van de pers lopen, plaatst men losse rails, waarover de letters gezet worden, met een klein klemmetje – voorzien van een veertje – wordt de tekst vastgezet.

  Beantwoorden
 3. Ik ben er achter dat de frames geen droogrekjes zijn. Maar hoe ik ze moet gebruiken in combinatie met de platte metalen letters weet ik nog steeds niet.

  Beantwoorden
  • Hallo Rita,

   Die site heb ik na een zoekopdracht ook gevonden. Leuke foto’s van de folder. Helaas word ik niet wijzer over het gebruik van de letters. Het rekje zou misschien een droogrekje kunnen zijn. Dat idee krijg ik tenminste als ik naar de foto’s van de folder kijk.

Plaats een reactie