Techniek

Coen
cfransen@zeelandnet.nl

25 september 2017

Informatie over Velox degel

Ik ben in het bezit gekomen van een prachtige Velox degel. Gemaakt door J.C. Ceelen grafische machines. Een echte Nederlandse degel dus. Ik vind echter maar heel summiere informatie over de Velox. Hier en daar een vernoeming in een document en verder niks. Heeft iemand meer informatie liggen over deze machines?

Alvast vriendelijk dank!

9 gedachten over “Informatie over Velox degel”

 1. Ik ben offsetdrukker geweest en heb in de vroege jaren 60 van de vorige eeuw als leerling aan een Planeta offset een kleurenpers mijn vak geleerd en ik meen dat deze persen via J.C. Ceelen werden geimporteerd uit Oost Duitsland.

  Beantwoorden
 2. Dankjewel voor de informatie allen! Ik heb inmiddels Jan Ceelen een bericht gestuurd. Zomaar op het werk telefonisch met de deur in huis vallen vind ik ook zo wat…

  Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen.

  Beantwoorden
 3. Van een doorstart is geen sprake geweest. Na een eerdere onenigheid in de organisatie is Jan Ceelen zijn eigen bedrijf gaan starten onder de naam Amstel Grafics. Jan is een bijzonder aardige man en zal ongetwijfeld helpen.

  Beantwoorden
 4. Ceelen was een Nederlands bedrijf en verkocht persen en materialen voor de grafische industrie. Veel import uit landen van achter het IJzeren Gordijn. De showroom was gevestigd in de James Wattstraat te Amsterdam. De firma is in 2010 failliet verklaard, maar ik geloof dat er een doorstart is gemaakt.

  Beantwoorden
 5. Ik weet dat de vader van beide bovengenoemde Ceelen’s voor de oorlog ook zelf persen bouwde.

  Dus ook een eigen product van Ceelen is ook mogelijk. Je kunt misschien meer te weten komen bij de kleinzoon Jan Ceelen van Amstel Grafics in Amsterdam tel 020 645 11 15.Als je hem te pakken krijgt moet hij je daar wel iets over kunnen vertellen. Succes

  Beantwoorden
 6. Hmm. Vreemd dat er gezegd wordt dat het een NL pers is dan. Maar goed. De zoektocht gaat verder. Ik heb al contact met een verzamelaar in Hongarije, dus zit op een spoor inmiddels. Dank Reginald en Henk voor jullie bijdrage.

  Beantwoorden
 7. op internet staat een link die zegt dat het een Hongaarse pers is. maar de Ceelens hebben na de oorlog machines uit Tjechie geimporteerd. dat waren weliswaar offset persen,met een andere merknaam maar mogelijk kwamen de degels voor de oorlog ook uit die richting.

  Misschien kun je een van de heren Ceelen via internet vinden, Rob of Hans Ceelen…

  Beantwoorden

Plaats een reactie