Techniek


13 oktober 2013

Hoeveel weegt een Tip Top degelpers?

Ik heb zopas een tweede degel gekocht, een Duitse “Tip Top”, sluitraam formaat A4. Levering binnen enkele weken.

Omdat hij zwaarder lijkt dan de degel die ik al heb, vraag ik me af of ik voor deze aanwinst de stenen vloer van mijn atelier moet verstevigen?

Mijn vloer heeft een draagvermogen van 300 kilogram per vierkante meter. De pers is ongeveer zo groot in voetoppervlakte, en weegt wel wat meer dan dat, schat ik.

Kent iemand het gewicht?

Boris Rousseeuw

3 gedachten over “Hoeveel weegt een Tip Top degelpers?”

 1. Beste Boris,
  Ik heb dezelfde pers, en degene van wie ik hem kocht schatte de pers op 350 kilo. Maar ik weet niet op wat dat gebaseerd is, dus niet heel betrouwbaar. Ik ben heel benieuwd of je er achter kan komen wat hij precies weegt. Laat het me graag weten.
  groeten,
  Neeltje

  Beantwoorden
 2. Nederlandse bouwvoorschriften eisen iets van 400 kilo per vierkante meter. Daar kwam ik achter toen ik ergens een aquarium wilde installeren.

  Vrachtwagens laten zich wegen, om een preciese opgaaf te kunnen doen van het geladen gewicht van bijvoorbeeld zuikerbieten of aardappelen. Loonbedrijven hebben vaak een geƫikte bascule om ook die service te kunnen bieden.

  De auto laten wegen voor het laden, en na hetladen nog een keer… Ik weet niet waar dat in uw buurt kan. Maar mocht u mosselen willen eten in Philippine, vlak bij is zo’n weeginrichting.

  Verder is het mogelijk uw vloer te versterken met extra ijzeren balken, zo dan het gewicht over een groter oppervlak worden verdeeld.

  Daarnaast is er in een boekdrukkerij wel meer gewicht aanwezig, bokken met letter, galeikasten… ook daar dient aan gedacht te worden bij dit soort van berekeningen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie