Techniek

Annelie
annelie@propress.nl
0317763999

3 maart 2017

Hulp gevraagd

Wij hebben een heidelberg degel staan waar je ook folie op kan drukken. Zie foto.

Graag zouden wij deze machine in gebruik willen nemen. Zou iemand ons een (aantal) dag(en) uitleg willen geven over deze machine?

Ook zouden we graag informatie willen over waar we het beste papier en folie kunnen bestellen voor letterpress.

Dit natuurlijk tegen een gepaste vergoeding.

9 gedachten over “Hulp gevraagd”

 1. En vooral belangrijk met een HDA denk om je veiligheid!! Google veiligheid met Heidelberg Degel!! En voor de mooiste gerestaureerde Heidelberg Degels zie Marktplaats!

  Beantwoorden
 2. Drukken is een vak. Vroeger ging je daar 4 jaar of 6 jaar voor naar de middelbare school, en dan later had je de vervolgopleidingen ‘s avonds of in het bedrijf waar je werkte. Zelfs als beroepsdrukker duurt het een jaar voor je een nieuwe machine echt onder de knie hebt. En dan nog. Alle variabelen, alle parameters, alle toeters en bellen … Bovendien is papier een natuurproduct, en dus soms wispelturig 😉

  Dit geheel terzijde 😉 Succes! (niet ironisch bedoeld)

  Beantwoorden
 3. Wauw. Dat is een mooie combi hda. Ik heb net “leren” drukken met mijn HDA. Ik ben nogal technisch aangelegen maar na 4 dagen intensief oefenen was ik stuk. En dan nog is het heftig. Ik kan zelfstandig drukken met de machine maar moet nog heel veel leren. Nouja….leren….vaak doen en de machine eigen maken is het allerbelangrijkste. Ook is het aspect DURF een belangrijke. Iedere keer als ik ga drukken moet je het traject van A-Z rustig bewandelen. Nadenken bij ieder stapje. De stapjes zijn klein maar wegen ieder afzonderlijk zwaar en hebben veel invloed op het proces. Als de durf er is dan komt de druk ook wel. Niet bang zijn om fouten te maken. Gewoon aanzetten en papier er doorheen jassen. Ên LEZEN LEZEN LEZEN. Heb je een gebruiksaanwijzing? LEZEN! Dan leer je onderdelen herkennen. Als je dan voor de machine staat en je staart naar een pieletje, palletje, knopje of handeltje dan heb je een referentie en kun je het in ieder geval benoemen, wat je er dan mee doet is dan nog de vraag. Succes in ieder geval. Voor een cursus durf ben ik wel te porren hoor.

  Beantwoorden
 4. Wil je ook helpen , heb het pas gedaan bij bloomen .nl in moordrecht , linda boon.

  Mijn naam is Hans Drenth uit Amsterdam 0612555952

  Beantwoorden
 5. Helpen wil en kan ik wel. Maar het is volgens mij beter om je eerst alleen op het drukken te richten. Dan leer je de HDA kennen. Het lijkt een makkelijke machine maar dat valt voor een beginner toch wel tegen. Als ik je ga helpen leer ik je ook als eerste het afstellen en blanco papier/karton doorvoeren van /op de HDA en daarna pas meer. Vind je dat dit je te lang duurt dan heb je dus niets aan mij.

  MVG Luuk de Jong

  Beantwoorden
 6. Folie kun je verkrijgen bij Boek-Totaal in Steenwijk die de meest gangbare kleuren op voorraad heeft per rolletje voor 18 euro.Zit er een verwarmingsplaat bij van koper?

  Beantwoorden

Plaats een reactie