Techniek


15 maart 2013

Hulp gevraagd voor proefpers

tweedepers

Ik zoek een deskundige hulp om een recent gekochte, tweedehands proefpers aan de praat te krijgen.

Ik ben technisch onvoldoende onderlegd en vrees dat er stukken ontbreken of verwrongen zijn.

De pers staat in Kalmthout.

Boris Rousseeuw, boris.rousseeuw@telenet.be

5 gedachten over “Hulp gevraagd voor proefpers”

 1. Boris, jammer dat je deze pers gekocht hebt, dit is een zetterijpersje waar ze heel eenvoudig een “vuile proef” op maakten. Een eenvoudige lino is erop te maken. Als je meer wilt en dat heb je al gauw, netjes afgedrukte tekst, meer kleuren, moet je een cylinderpers(je) hebben met een aanleg en een goed inktwerkje, b.v. een Korrex Stuttgart, zeer populair bij margedrukkers en terecht! Doe dit prutsding maar gauw weg, zonde om er geld in te steken!

  Beantwoorden
 2. Er mist enkel de dunne stalen rol, maar deze zie ik volgens mij op de foto links onder de drukpers liggen. Deze behoort links van de grote stalen verdeelrol geplaatst te worden. De proefpers lijkt verder op het metalen kastje na – waar de drukpers op rust – compleet te zijn. Er bestaat ook een inleg voor het papier, welke rechts aan de stangen kan worden gehangen. Handig, maar naar mijn idee niet noodzakelijk.

  Ik zal komende week nog wat foto’s van mijn proefpers sturen ter vergelijking. Iedere zaterdag ben ik in Antwerpen om daar lessen te volgen en op de terugreis kan ik mocht dat nog nodig zijn eens langskomen.

  Met vriendelijke groet,

  Harold (info@proefpers.nl)

  Beantwoorden
 3. Als je lid bent van drukwerk in de marge, kan je Tjitze Mast of zijn collega Chris naar je pers laten kijken. Tjitze heeft mijn trapdegel gerepareerd. En ik denk dat hij ook van dit soort persen verstand heeft. Succes.

  Beantwoorden

Plaats een reactie