Techniek

Marrit
marrit_adema@hotmail.com
06-39141953

8 mei 2015

Hulp gevraagd

Herkent iemand deze degel?

image

En is bijgevoegde foto een indicator voor de kieping? Kan ik deze verstellen?

image

image

Ik blijf problemen houden on de druk goed te krijgen. Soms drukt hij zelfs op de legger als hij niet op drukken staat, maar geeft dan nog geen mooie afdruk (alsof hij niet genoeg druk heeft) als ie wel moet drukken.

Al met al, kan iemand mij helpen?

Bvd

3 gedachten over “Hulp gevraagd”

  1. De opdraag- of inktrollen zijn de rollen die de inkt van de inktplaat overnemen en over de vorm lopen (en de fotopolymeer waarmee je wilt drukken van inkt voorzien). Zoals ik al eerder en vaker heb uitgelegd is het drukken van fotopolymeerplaten veel moeilijker dan het drukken van loden of houten letters. Loden en houten letters hebben een dieper beeld, fotopolymeer heeft weinig diepte, dus als de rollen niet helemaal goed zijn, af misschien niet goed afgesteld zijn, dan heb je problemen. Wat bedoel je precies met kieming? Staat de pers goed afgesteld? Heb je dat eerst geprobeerd met op alle vier hoeken van het vormraam een letter af te drukken en gelijke druk tekrijgen?

    Beantwoorden
  2. Beste Marrit,

    Zijn de opdraagrollen nog wel goed? Op de foto zien deze er niet al te best uit. Wanneer die rollen niet meer goed zijn, kan je toestellen totdat je een ons weegt doch een knappe druk zal er niet worden geproduceerd.

    Beantwoorden

Plaats een reactie