Techniek Inktrollen herstellen

Techniek

Marjolein Terwindt
munnikevaart9@gmail.com
06-22199126

2 december 2017

Inktrollen herstellen

In het kunstencentrum waar ik houtdruklessen geef vond ik in mooie houten kistjes 2 inktrollers.

Ze zijn niet goed te gebruiken omdat beiden in het rubber een ondiep “dal” hebben. Daar raakt de roller de inkt dus niet. Dat is een probleem bij het maken van een mooie irisdruk.

De rollers lijken veel op de roller op het plaatje. Maar het rubber is lichter grijs en voelt wat stroef aan , schoonmaken gaat lastig; de inkt kleeft meer aan het rubber dan bij mijn andere rollers. Geeft niet, maar ik noem het omdat jullie dan misschien het materiaal herkennen.

Zouden deze verder heel mooie en solide rollers ergens hersteld kunnen worden? Het lijkt me dat er een laagje van af geslepen moet kunnen worden. Waar zou je dat kunnen laten doen? Heeft er iemand ervaring mee?

1 reactie op “Inktrollen herstellen

  1. Dag Marjolein,

    klik in de balk boven de site van Drukwerk in de marge op techniek en kies dan voor leveranciers; je vindt dan onder inktrollen een aantal bedrijven die zich daar mee bezig houden Met AKB longs in Zoeterwoude-Rijndijk heb ik ervaring. Als je contribuant van Drukwerk in de marge bent, krijg je 10% korting.met vriendelijke groet,

    Hans

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.