Techniek

Peter Minnee
peterminnee@icloud.com
0623690632

23 februari 2022

Meest suffe Korrex vraagje ever…

Alle info gelezen voorzover mijn Duits het toelaat, maar heb geen idee hoe je kan voorkomen dat je druk op je legger afdrukt als je de cilinder terug rolt. Nu is het nog maagdelijk (zie foto)

Hoop op een super eenvoudige verklaring!!

7 gedachten over “Meest suffe Korrex vraagje ever…”

 1. Aan de pers zit een pal. Die stoor als het goed is tegen het meganisme dat de wals omhoog zet en aan de inleg kant weer laat zakken. Als de wals niet juist geplaatst is mist het meganisme die pal. Maar dan, en dat kan je makkelijk zien, werken de grijpers niet goed. Kijk ook de dikte van de legger na, die moet correct zijn en staat op de pers aangegeven.
  Voel je zware druk bij het afdrukken dan is de legger te dik.

  Beantwoorden
  • Lang geleden heb ik al eens een stukje over leggerdikte in de nieuwsbrief geschreven.
   De opgegeven leggerdikte is ALTIJD inclusief het te bedrukken papier.

 2. Het gaat hier om Korrex Nürnberg (met een elektrisch inktwerk). Die heeft geen hendel, maar een voetpedaal om de cilinder van druk te zetten.

  Maar Geert heeft natuurlijk gelijk: aan het eind van het bed moet de cilinder automatisch weer van druk gaan.

  Ik weet dat bij deze pers de cilinder van het fundament is geweest voor het transport. Misschien is hij niet helemaal goed teruggeplaatst? Als de tandwielen niet precies in de juiste positie ten opzichte van de cilinder staan kun je dit soort problemen krijgen.

  Succes!

  Beantwoorden
 3. Als de pers goed werkt, zal de drukrol aan het einde van het drukbed automatisch enkele millimeters omhoog gaan (de hendel gaat ook omhoog), zodat deze bij het terugrollen de drukvorm niet raakt. Zodra de rol weer in de uitgangspositie terug rolt, zal deze weer moeten zakken. De hendel gaat dan weer omlaag.

  Beantwoorden

Plaats een reactie