Techniek

Stephanie Fockedey
fockedey.stephanie@gmail.com

15 maart 2016

Ombouwen tot trapdegel?

Ik heb een degel op het oog die momenteel door een motor wordt aangedreven. Ik vraag me af of het mogelijk is die om te bouwen tot een trapdegel en wat de kost hiervan is.

Kan iemand me doorverwijzen of verder helpen?

Alvast bedankt.

5 gedachten over “Ombouwen tot trapdegel?”

  1. Ik heb de pers gezien, is nog best op te knappen, staat wel op franse hoogte. Heb niet gekeken of de degel te verstellen is. Er is vooraan een opening waar eventueel de trapper zou kunnen door komen, verder geen onderdelen voorzien, dus alles zelf te ontwerpen en laten maken vermoed ik. Persoonlijk zou ik er een 230 volt motor op zetten waarvan de snelheid aan te passen is. Zo kan je traag beginnen oefenen en de machine onder de knie krijgen. Met de rollen die je moet laten vernieuwen heb je al bij al een mooie degel voor een goede prijs.

    Beantwoorden
  2. Aan het vierkante gat te zien aan de voorzijde van de pers, is er waarschijnlijk ooit een voetpedaal geweest. Vraag de eigenaar van de pers om door het gat heen een foto te maken van de as, waarop het vliegwiel is gemonteerd. Is dat een krukas, dan kan er een voetpedaal gemonteerd worden.

    Beantwoorden
  3. Stephanie, het zou handig zijn wat meer informatie te verstrekken, en als het kan een foto. Er zijn degelpersen, waarop ook een aandrijving aangesloten kon worden. Het is dus zeer goed mogelijk dat met een simpele ingreep de pers weer een trapdegelpers wordt…

    Beantwoorden

Plaats een reactie