Techniek

Fynn Grouve
info@fynngrouve.be

23 augustus 2023

Problemen met letterpress op trapdegel

Enkele weken terug ging ik voor de eerste keer aan de slag met een recent op de kop getikte trapdegel. Die eerste poging bleek niet echt succesvol te zijn dus ging ik vandaag na het nodige opzoekwerk opnieuw aan de slag met andere inkt, ander papier en met de tips die ik online had gevonden.

Helaas krijg ik nog steeds geen deftige afdrukken.

Ik vermoed dat er problemen zijn met de inktrollen en de rolgeleiders, mijn vraag naar jullie, waar kan ik rolgeleiders laten maken of kopen en waar kan ik nieuwe rollen vinden voor een trapdegel?

Ik had ook gelezen dat colorplan een goed papier is voor dergelijk drukwerk maar ook dit stelt mij teleur. Ik heb 350gsm papier gebruikt omdat er naast de letterpress ook nog een embossing aan het kaartje moet worden toegevoegd. Lijkt dit voor jullie de juiste keuze of is er beter papier beschikbaar hiervoor? zo ja, welk papier en waar is het te vinden?

Foto’s van de resultaten kan ik niet posten omdat het over geboortekaartjes gaat en het ontwerp dus nog geheim moet blijven.

Indien er iemand, liefst in de buurt van west-vlaanderen mij hierin zou willen begeleiden zou dit fantastisch zijn. Later zal ik sowieso nog opleidingen volgen maar daar ontbreekt mij op dit moment de tijd een beetje voor.

Alvast bedankt!

2 gedachten over “Problemen met letterpress op trapdegel”

  1. Ik zou eerst met opleidingen beginnen en mij verdiepen in de algehele materie van het drukken alvorens, op de bonnefooi, een “order” te willen uitvoeren zonder kennis. Want op al de gestelde vragen is zo GEEN antwoord te geven.!

    Beantwoorden

Plaats een reactie