Techniek

Peter Duijff
eierlandpers@kpnmail.nl

20 augustus 2023

Waszand

Je handen ontdoen van drinkinkt zonder dat je huid schraal wordt? Voorheen lukte dat prima met het Duitse waszand (tube of bakje) verkrijgbaar bij de Aldi. Dat is al jaren verleden tijd. Jammer. Bij de eveneens Duitse keten Lidl is nu vergelijkbaar waszand van het merk W5 te koop. Let wel: deze W5 artikelen worden tijdelijk verkocht en zijn dan maanden niet leverbaar. Nu liggen ze wel in de winkels.

4 gedachten over “Waszand”

  1. Alles wat schuurt, zand dan wel koffieprut, maakt je huid kapot. Kapotte huid is gevoelig voor ontstekingen en de huid verhardt. Gezonder is een scheutje zonnebloemolie of olijfolie op je handen doen, goed inmasseren zodat de olie mengt met de inkt, en je handen afvegen aan een lap of tissue. Herhalen als er nog wat inkt op de huid zit. Daarna je handen wassen met water en een drupje zeep en ze zijn weer schoon.

    Beantwoorden
    • Wil je mijn handen eens zien en/of voelen? Niets gebarsten, niets hard, geen kloofjes… Ik gebruik nu al weer een paar jaren de koffieprut met zachte zeep methode en heb heerlijke handen! Met dank aan Lieven Paelinck die mij aan deze ouderwetse en vergeten wijze van handen reinigen herinnerde!

Plaats een reactie