Techniek


6 februari 2014

Rillen en perforeren op een oude degelpers

Voor de omslag van het geboortekaartje van mijn dochter heb ik bedacht een A4 te bedrukken en zelf te vouwen. Na wat onderzoek ben ik erachter gekomen dat je het vouwen ook met het drukken mee kunt laten gaan, hier heb je een rillijn voor nodig.

Ook wil ik het kaartje wat in de omslag komt met een stukje touw vastknopen waardoor ik ook twee gaatjes in de omslag/envelop moet maken. Ook perforeren schijn je mee te kunnen nemen tijdens het drukken…

Weet iemand waar ik een rillijn en twee perforatiegaatjes zou kunnen kopen/overnemen? Of misschien is er iemand die mij hierover van advies kan voorzien?

Ik lees het graag.

Bas
(hallo@basmenheere.nl)

3 gedachten over “Rillen en perforeren op een oude degelpers”

 1. Rillen en vouwen is inderdaad een beetje lastig ben ik achter gekomen. Denk da theet goed is dit niet op de pers mee te nemen met het drukken maar er op een later moment eens een paar testen mee te doen. Voor nu dus lekker met de hand rillen en perforeren.

  Beantwoorden
 2. Rillen kan wel met, maar veel beter is het te rillen zonder rollen.

  toch is het veel gemakkelijker met de hand te rillen, en met een vouwbeen langs een lineaal te gaan.

  scheelt instellen, en de kans op foute rillen is minimaal.

  Beantwoorden
 3. Bas je kan het meenemen tijdens het drukken maar handiger is het om het naderhand te doen scheelt en hoop insteltijd en is een behoud voor je rollen als ze te diep staan snijd de perforatie in de rol

  Beantwoorden

Plaats een reactie