Smeren Korrex-persen 2

Na het plaatsen van mijn bericht Smeren van Korrex-persen op 5 juni 2022 kwamen er diverse verzoeken om foto’s van het herstelproces. Met onze vuile handen hebben Tjitze Mast en ik een camera maar niet aangeraakt.

Wie toch meer wil weten over de vastgelopen naaldlagers: zie de Handleiding Korrex Nürnberg in de afdeling Documentatie op deze site: blz. 10 en 10A. De beide lagers bevinden zich in de onderdelen 93 en 94 ‘Zylinderlager mit Nadellager’. Het lager (niet uitneembaar) is alleen toegankelijk vanaf de getoonde zijde. Stevig wrijven met schoonmaakmiddel (benzine/petroleum) tot het lager weer draait. Zie ook no. 46 op dezelfde foto: ‘Innenring zum Nadellager’.

2 gedachten over “Smeren Korrex-persen 2”

  1. Eerst is natuurlijk de slinger verwijderd (met geweld: de pen is gemaakt van verenstaal). De diverse stangen tussen voor- en achterzijde zijn losgemaakt: enkele konden gemakkelijk in hun geheel verwijderd worden, andere zijn aan 78 vast gebleven. Hierna is de zware plaat 79 geheel verwijderd en kon 94 met naaldlager van de pers gehaald worden.
    Omdat de pers bij mij met de achterzijde dicht tegen een muur staat, konden we plaat 78 alleen van de pers wegschuiven, zo ver dat het naaldlager in 93 voor mijn schoonmaakvingers bereikbaar werd.
    Tjitse wist voor- en achterzijde weer op hun plaats terug te schuiven; een werkje waarvoor veel kracht en een moersleutel nodig zijn.

    Beantwoorden

Plaats een reactie