Techniek

Annabel Bosch
annabel_kranendonk@hotmail.com
0653793587

5 april 2020

Vraag mengen inkt

Voor een geboorte kaartje (letterpress) vraagt mijn opdrachtgever om te drukken in zacht (pastel) roze. Nu probeer ik dit aan te mengen met de enige wit die ik heb: extra opaque white. Ik vermoed dat deze wit te koud is voor zacht roze waardoor deze bijna tegen het paarse aan kleurt. Aanmengen met geel levert een lever kleur op.

Ik denk dat ik een andere wit nodig heb maar welke? Van Son rubberbase heeft Pantone transparent of Mixing White. Iemand adviezen? En waar kan ik dit het beste bestellen/ophalen? Ik kom uit midden NL.

Alvast bedankt!

6 gedachten over “Vraag mengen inkt”

  1. Wit is mal spul. Het pigment bestaat uit vrij grove deeltjes titanium. Dat geeft kleurinvloeden. Rubberbase wordt vervelend dik in de pot, heb je een beetje wit nodig dan verkoopt (voorheen) van Ginkel , nu https://www.gerstaecker.nl/een tube wit waar ik mee werken kan. Gebruik je gekleurd papier dan moet je wit voordrukkend voordat je kleur drukt. Heb je meer wit nodig dan vind ik Quickson van van Son fijn. Je kunt de inkt dikker (korter) maken met magnesium poeder. En; vergeet het puntje droging niet!

    Beantwoorden
  2. Nog een suggestie, uitgaande van “mixing white”: meng dit met magenta of met rhodamine red. De verhouding is (minstens) 8 delen wit op 1 deel rood – informatie uit het oude Coates 50/50 colour system.

    Beantwoorden
    • Dank voor jullie reacties! Ik heb inderdaad Mengwit gebruikt en dit ging een stuk beter.

Plaats een reactie