Techniek

Coen
cfransen@zeelandnet.nl

11 april 2018

Wat is er aan de hand met mijn inkt

Moet nodig wat drukken maar mijn inkt wil niet lekker distribueren op mijn rollen, heeft iemand een idee hoe dit komt?

Alvast bedankt!

14 gedachten over “Wat is er aan de hand met mijn inkt”

 1. Is het een proefpers met een rakel om je rollen te wassen? De strepen zijn mij te “mooi” om het in de inkt te zoeken. Daarom denk ik dat het daaraan zou kunnen liggen.

  Beantwoorden
 2. Voor zover is het kan inschatten heeft het te maken met slecht gereinigde rollen. Gezien het reeds en tijd geleden is dat de machine is gebruikt kunnen er olie resten op de rollen zijn. (normaal als je je machine onderhoudt). Reinigen met aceton om zeker te zijn want wasbenzine bevat nog te veel vetstof. En dan op hoop van zegen. Wat een zeer goed middel is, is Farblöser der DC DruckChemie. Heeft dezelfde kwaliteiten voor de rollen als aceton maar is minder agressief.

  Beantwoorden
 3. Bonjour,

  peut-être aussi la cause de l’huile au dessus du pot d’encre il faut remelanger l’encre avant de la mettre sur vos rouleaux?

  bien à vous

  Grégory

  Beantwoorden
 4. Ja zou kunnen Thomas, maar dat is dan nog van voor de winter. Ik zal ze nog maar eens reinigen. Al vond ik het wel vreemd, omdat het ook op de stalen rollen is waardoor ikan ervan uitgegaan ben dat het aan de inkt zou liggen en eventueel niet aan de rollen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie