Techniek

Julia
juliahoogenberg@icloud.com

21 februari 2021

Welke printer voor geschept papier?

Ik zoek naar tips voor een printer die kan printen op geschept papier. Ik ben zelf bezig met papier scheppen en zou daar graag ook mijn werkjes op willen printen.
Graag tips.

8 gedachten over “Welke printer voor geschept papier?”

 1. Hi Julia,

  Heb jij een goede printer gevonden? Ik ben namelijk ook op zoek en vind het lastig om te vinden welke printer top is hiervoor.

  Beantwoorden
 2. Hallo Julia.

  Ik heb hier nog een multifunctionele printer staat incl 16 nieuwe toners en andere supplies
  het betreft een Canon met een handinvoer als mede 4 lades deze mag voor een zacht prijsje
  opgehaald worden ,het betreft een Canon CLC 2620 incl Bookletmaker.

  Beantwoorden
 3. Hallo Julia,

  Ik heb goede ervaring met een inktjet printer (ik had een Canon). Ik ben niet op de hoogte van de huidige modellen maar heb wat tips:
  -Zorg ervoor dat je eentje uitzoekt waarbij je handmatige invoer hebt
  -je de dikte van het papier kunt kiezen (normaal of dik)
  -de papiersoort kunt instellen (dan past de printer zijn inkttoevoer aan).
  -een die losse cartridges gebruikt.

  Afhankelijk van je kwaliteit handgeschept papier moet je even experimenteren welke instellingen het goed doen. Goed geperst papier doet het goed, anders gaat de printkop vlekken maken.

  Beantwoorden
 4. Julia ik denk alleen een laserprinter, die werkt met toner. Elke printer die met (vloeibare) inkt werkt zal het resultaat zijn dat de inkt uitvloeit… Je krijgt er wel een apart effect mee als je dat zou willen.

  Beantwoorden
 5. Papier voor inktjet heeft een ‘buffer’ in de ‘vulstof’ om ‘doorslaan’ te voorkomen.
  Ook heeft het moderne papier een satinage-lijming om het gladder te maken en om uitlopen van de inkt te voorkomen (het bekendste is ‘schrijf’).
  Hoe handgeschept papier op een laserprinter reageert, durf ik niet te voorspellen, alleen zijn die steeds beter geworden, want in den beginne kon je echt geen fatsoenlijke afdruk maken op een zwaar gevergeerd papier. Soms werd de toner niet goed overgedragen en dat gaf bij het volgende vel vlekken. Succes !

  Beantwoorden
  • De laserprinter die ik hierbij gebruikte deed het prima met etspapier van Arches: BFK Rives en Zerkall B├╝tten en dan 250 x 350 grams papier.
   Maar ik heb geen idee hoe ruw het zelfgeschepte papier is.

 6. Ik heb een Xerox 6500 N en doe daar soms handmatig een op A4 gesneden blad etspapier in. Ik weet niet hoe dit uw geschepte papier is, maar je kunt deze printer instellen op dik papier en karton.

  Beantwoorden

Plaats een reactie