Techniek

Kees Brandenburg
kees.brandenburg@gmail.com

27 april 2021

Wie kan er voor mij films op een filmbelichter uitdraaien?

Ik druk met van oorsprong negentiende-eeuwse UV gevoelige fotografische drukprocédes, met name kooldruk. Negatieven maak ik zelf met een groot formaat epson. Dat gaat prima maar het kan beter, voor sommige toepassingen.

Wie zou er voor mij op een filmbelichter films kunnen uitdraaien? Ik heb hier in de buurt (Middelburg, Zeeland) zo’n beetje alle grafische bedrijven bevraagd maar nog niemand gevonden. Het gaat om formaten tot maximaal 50x80cm. Ik lever voor de techniek gecorrigeerde monochrome bestanden.

13 gedachten over “Wie kan er voor mij films op een filmbelichter uitdraaien?”

 1. Zoals Tim en ik al meldden, drukkerij SK, echte films, uitgedraaid op een belichter en minder dik dan de films uit Hoofddorp, dus perfect om platen mee te belichten. Een aanrader!

  Beantwoorden
 2. Dag Kees, echte zilverfilm is helaas een uitstervend product. Ik zou ook zeggen ReproHermans, maar die heeft ook geen belichter meer op het grote formaat dat je zou willen. Er wordt tegenwoordig wel gewerkt met film die laser belicht wordt. Die is iets dikker en gaat maar tot 120 lpi. De breedte is meestal 42 cm Maar misschien had je dat zelf ook al gevonden 😉
  Zoek eens in Antwerpen? Via de tunnel en dan Zelzate-Antwerpen is dat ook nog wel aan te rijden.
  Succes! Vr grt Jozias

  Beantwoorden
  • Hartelijk dank voor alle reacties! Het gaat mij wel om film met zilver en het is een fotografische toepassing dus de resolutie en een FM raster is ook belangrijk. Antwerpen en misschien ook Gent zijn ook een goede optie. Van Middelburg gezien dichter bij dan de randstad.

  • Dag Kees, nee helaas, is er in Gent ook niemand meer die echte film belicht. Daarom bestel ik ze zelf bij ReproHermans 😉 (ik zit in Gent) Ik heb nog even nagevraagd bij een collega in Antwerpen, maar daar is op het eerste gezicht ook niemand meer met film.

 3. Ja die had ik al gezien en zal ik mailen. Zou dat de enige zijn?

  Omdat het in principe over een structurele samenwerking kan gaan zou ik het liefst een bedrijf in de buurt vinden. Volgens mij valt Zeeland al af, maar als er in bijvoorbeeld Bergen op Zoom iemand is zou dat geweldig zijn.

  Beantwoorden

Plaats een reactie