Henk ter Bogt
Alfabet
Zorg/Henk ter Bogt, 2024
Formaat: 16,2 × 24 cm
Aantal pagina’s: 16
Oplage: 20 exemplaren
€ 40 (excl. evt. verzendkosten)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Alfabet (€ 40 (excl. evt. verzendkosten)) bij Zorg/Henk ter Bogt. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Zorg/Henk ter Bogt (h.j.ter.bogt@rug.nl).

Alfabet: een kleurig boekje met tekst en beeld

Van AZ, de voetbalclub – waar ik geen bijzondere band mee heb – tot Zaza, de kakkerlak uit de Petteflat – waarmee ik evenmin een echte band heb, maar die me op een of andere manier toch sympathiek is. Van a naar z en weer terug van z naar a. Met onderweg uitstapjes naar letters buiten de bekende volgorde van het abc om.

Alfabet is een boekje waarin de letters van ‘ons’ alfabet aan de orde komen. Dat gebeurt soms met alleen een afbeelding van een letter, soms met een of een paar woorden en soms ook met korte, persoonlijke overpeinzingen, observaties en dergelijke. Wat viel me in bij een bepaalde letter, wat wil ik melden? Dat had misschien ook iets anders kunnen zijn, maar dat is dan voor een volgend boekje, of om gewoon eens over na te denken. Naast de tamelijk vrij vormgegeven tekst, bevatten de pagina’s allerlei kleurIge elementen; zie de foto’s.

Het boekje telt 16 pagina’s; 12 met tekst en beeld en daarnaast een titelblad en colofon en twee onbedrukte pagina’s. De oplage is 20 exemplaren. Tekst en beeld zijn van eigen hand. De tekst is met de hand gezet uit diverse typen en groottes loden letters. Voor het binnenwerk is 135 grams Simili Japon Blanc gebruikt; voor het omslag 160 grams Canson Mi-Teintes. Het boekje is gedrukt op een Korrex proefpers.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van ZORG/Henk ter Bogt