Trique-Traque nr.10 Speciaal - Dag boek
Zorg/Henk ter Bogt, 2022
Formaat: 29,7 × 10,5 cm
Aantal pagina’s: 24 (waarvan 20 met tekst)
Oplage: 32 exemplaren
€ 17,50 (incl. kosten van verzending als brievenbuspakje in Nl))

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Trique-Traque nr.10 Speciaal - Dag boek (€ 17,50 (incl. kosten van verzending als brievenbuspakje in Nl))) bij Zorg/Henk ter Bogt. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Zorg/Henk ter Bogt (h.j.ter.bogt@rug.nl).

Trique-Traque nummer 10, alsnog

Vele jaren na de ooit gedachte datum, verschijnt nu dan toch nog nummer 10 van tijdschrift Trique-Traque, een Zorg-uitgave. Dit nummer zou volgens de oorspronkelijke plannen rond 1995, ’96, zijn verschenen en hoofdzakelijk met typemachine en stencilapparaat tot stand komen, als klein tegenwicht tegen alle strak uitgevoerde uitgaven in boekdruk en print. De bezigheden van het leven leidden er echter toe dat enkele al gedeeltelijk gerealiseerde pagina’s langdurig bleven liggen op de stapel onafgemaakt werk. Maar het idee bleef leven en onlangs werd het project weer opgepakt. En nu is er dan nummer 10 van het tijdschrift – een Speciaal-nummer, omdat ik (Henk ter Bogt) dit keer de complete inhoud verzorgde. Het tijdschrift/boekje heeft nog steeds het oorspronkelijk voorgenomen formaat en het thema ‘dag boek dag tijd’. In het boekje staan ongeveer vijftig korte dagboekachtige indrukken, observaties en gedachten, die lopen van 1991 t/m 2022.

In tegenstelling tot was oorspronkelijk de bedoeling was, speelden tekstverwerker, printer en kopieerapparaat nu een belangrijke rol en bevat het boekje weinig stencilwerk. De stencilmachine vertoonde helaas mankementen, na vele jaren stilstand. Het boekje is dus, zoals een kennis opmerkte, door het verstrijken van de tijd ‘mooier’ geworden dan destijds bedoeld. Het omslag is uitgevoerd in boekdruk en verder bevat het boekje op diverse plaatsen boek- en hoogdruk. Daarnaast is er hier en daar geplakt en gestempeld. Kortom, sjiek gezegd is het boekje misschien wel een eclectische collage van oude en hedendaagse technieken. Het boekje bevat naast omslag en titelpagina 20 tekstpagina’s; de oplage bedraagt 32 exemplaren.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Zorg/Henk ter Bogt