Rob J.J. Over de Linden
Barak 18&19 (Gebonden uitgave)
Ovira Linda, 2020
Formaat: 23 × 15,7 cm
Aantal pagina’s: 54
Oplage: 45 exemplaren
ISBN 978-90-9033333-5
€ 58,50

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Barak 18&19 (Gebonden uitgave) (€ 58,50) bij Ovira Linda. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Ovira Linda (oviralinda@hotmail.com).

Barak 18&19 (gebonden uitgave)

Op 5 mei heb ik de gebrocheerde uitgave van Barak 18 en 19 gepresenteerd. Deze uitgave heeft als ISBN: 978-90-9033174-4.
Zie drukwerkindemarge.org/uitgave/barak-18-19/

Inmiddels zijn de eerste van de 45 exemplaren, in linnen gebonden met harde kaft, klaar en een aantal is al verkocht, dus tijd om hier aandacht aan te schenken.

Nog even in het kort: Sachsenhausen was in de oorlog de plek waar de grootste valsemunterscentrale ooit was gevestigd. Opgenomen zijn nog niet eerder gepubliceerde stukken, waaronder het verhoor van één van de zes Nederlanders die samen met 141 andere Joodse lotgenoten uit 13 Europese landen, gedwongen door de nazi’s, de Britse bankbiljetten moesten namaken.
Na jaren van onderzoek en vergaren van de juiste informatie heb ik zelf in de afgelopen maanden dit boekje, 54 pagina’s, geheel met de hand gezet en gedrukt. De katernen werden genaaid door Thekla Ahrends en van elke vier werd een boekblok vervaardigd. 80 boek-blokken heb ik gebrocheerd en zijn klaar. Ik ben nu bezig de 45 exemplaren in te binden.

De boekjes zijn gedrukt op 100 grams chamoiskleurig vergé watermerkpapier Old Kentucky Linen. Er zijn 4 pagina’s met afbeeldingen opgenomen die in offset zijn gedrukt door P.J.H. ter Voort van de Polanenpers.

Boekje is niet in de boekhandel te koop. Intekenen/bestellen kan via dit formulier. Afhalen in Hoofddorp of kosten verzending voor de koper.

De gebonden uitgave is net als de gebrocheerde, met de hand genummerd.

2 gedachten over “Barak 18&19 (gebonden uitgave)”

 1. Het boekje B arak 18 & 19 van Rob Over de Linden heb ik met grote interesse gelezen. De voorbereiding voor het vergaren van de inhoud moet een hoop tijd hebben gekost. Een geschiedenis openbaart zich die mij onbekend was. Economiestudenten kunnen er uit leren op welke wijze de Duitsers hebben getracht de economie van het Verenigd Koninkrijk grote schade toe te brengen. Voor de geïnteresseerden in de historie is het eveneens een belangrijk werkje. Zelf ben ik zeer gecharmeerd van het gegeven dat het gehele boekje, op de illustratiepagina’s nauwgezet met de hand is gezet, hetgeen een flinke klus moet zijn geweest. Mijn complimenten. Alleen al het gegeven dat het met de hand is gezet moet het boekje voor oude handzetters en boekdrukkers een must zijn. Beste Rob jij hebt puik werk geleverd met deze uitgave en het smaakt naar meer.

  Beantwoorden
 2. Beste Rob

  nog even melden dat ik met veel plezier Barak 18 & 19 gelezen heb.
  Een mooi stuk werk en dan ook nog eens heel goed gebonden.

  In de tekst kwam ik ergens de suggestie van sabotage tegen, of van tijdrekken, bij die valsemunterij.
  Ik weet dat de postzegelhistoricus Gert Holstege ooit geprobeerd heeft om sabotage van de postzegelproductie bij Enschedé in de oorlogsjaren boven water te krijgen.
  Ingegeven door het feit dat het aantal ‘foute’ emissies eigenlijk best gering is.
  Bij mijn weten heeft hij nooit iets boven water gekregen. Is ook heel lastig, want als het al gebeurde, moest het onzichtbaar gebeuren.
  En sabotage kan eventueel ook een rol gespeeld hebben bij de opdrachtgever, en niet bij het productiebedrijf.
  Daar moest ook aan denken bij het lezen van je verhaal.

  Dank in elk geval en vriendelijke groet, Just Enschedé

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Ovira Linda