Patrick Coenye - Renaat Ramon - Roland Jooris
perfOratie
Patrick Coenye, 2016
Formaat: 25,5 x 36
Aantal pagina’s: 12
Oplage: 26 exemplaren
€ 200

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave perfOratie (€ 200) bij Patrick Coenye. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Patrick Coenye (patrick.coenye@skynet.be).

Bibliofiele uitgave perfOratie

didm-zesde-blad-9644

Dichter, beeldhouwer, schrijver en essayist Renaat Ramon werd 80 jaar. Naar aanleiding van die verjaardag organiseerde Patrick Coenye, in samenwerking met het Poëziecentrum Gent, een manifestatie in kunstgalerij Montanus.vijf te Diksmuide.

Naast een tentoonstelling waarin beeldhouwwerk van Ramon geplaatst is naast nieuwe grafiek van Coenye werd een kunstboek uitgegeven. Dit boek wil een illustratie zijn van de zoektocht van de dichter naar het juiste woord. Daarom werden op de linkerbladzijde de ontwerpen opgenomen, waarin geschrapt en herschreven werd. Op de rechterbladzijde is het gedicht in zijn definitieve vorm afgedrukt. Als inleiding schreef Roland Jooris een nieuw gedicht “Beeldschrift”. Deze inleiding is in het oorspronkelijke handschrift van Jooris gedrukt.

Dit boek, in linnen band, bevat 8 originele steendrukken en een gouache. Er zijn 5 verschillende papiersoorten in verwerkt en er werden ook collages en ‘chine collé’ drukken toegepast. De definitieve versies van de gedichten zijn door Hendrik Verschave gedrukt op de handpersen van zijn “2 Zoete Lievekes Pers” te Alveringem. De teksten zijn handgezet uit de Pascal. Het boekontwerp en de lithografieën zijn van de hand van Patrick Coenye en door hemzelf gedrukt in zijn atelier “Art Press” te Koksijde.

2 gedachten over “Bibliofiele uitgave perfOratie”

Plaats een reactie

Meer uitgaven van