Joke Linders en Janneke van der Veer
De uitgever is mijn beste vriend, dacht Han G. Hoekstra
De Eierland Pers, 2014
Formaat: 14 x 21 cm
Aantal pagina’s: 64
Oplage: 150 exemplaren
€ 7,50 (exclusief verzendkosten)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave De uitgever is mijn beste vriend, dacht Han G. Hoekstra (€ 7,50 (exclusief verzendkosten)) bij De Eierland Pers. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij De Eierland Pers (eierlandpers@kpnmail.nl).

De uitgever is mijn beste vriend, dacht Han G. Hoekstra

De uitgever is mijn beste vriend voorplat

Verschenen in november bij De Eierland Pers: De uitgever is mijn beste vriend, dacht Han G. Hoekstra.

De naam Han G. Hoekstra mag dan alleen bij een kleine groep lezers herkenning oproepen, met zijn gedichten ligt dat anders. Regels als ‘Ik heb een ceder in mijn tuin geplant’, ‘De moeder van de duizendpoot is vreselijk ontevreden’ of ‘Houdt gij ook zo van virodoppen? Ze zijn zo heerlijk circonflex’ kent vrijwel iedereen. Hoekstra behoort tot dat zeldzame slag dichters dat zowel grote als kleine mensen wist te boeien. Maar hoe was zijn contact met uitgevers? Stond hij altijd op scherp, liet hij zich van alles welgevallen, of was hij met hen bevriend?

Joke Linders en Janneke van der Veer, de biografen van Han G. Hoekstra, brachten de banden die Hoekstra met zijn uitgevers had, in kaart. Hij schreef hun niet alleen, hij dronk ook graag een goed glas met ze en kon tot in de kleine uurtjes discussiëren met Geert Lubberhuizen, John Meulenhoff, Geert van Oorschot of Reinold Kuipers. ‘De uitgever is mijn beste vriend’, moet hij tal van keren hebben gedacht.

Juist omdat de verhouding auteur-uitgever zo verandert, zijn de mooiste anekdotes, kibbelpartijen en drinkgelagen in een exclusieve uitgave bijeengebracht. Een schets van een voorbije tijd, voor de liefhebbers.

De uitgever is mijn beste vriend, dacht Han G. Hoekstra is een uitgave van De Eierland Pers. Het boekje telt 64 bladzijden en kost € 7,50.

Informatie over de inhoud: joke.linders@tiscali.nl en jannekevanderveer@planet.nl. Bestellen is mogelijk via de knop hiernaast.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van