Bob Dylan
Subterranean Homesick Blues
Vethgedrukt, 2024
Formaat: 10,5 × 15 cm
Aantal pagina’s: 28
Oplage: 40 exemplaren
€ 25,00 (excl. verzendkosten)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Subterranean Homesick Blues (€ 25,00 (excl. verzendkosten)) bij Vethgedrukt. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Vethgedrukt (maarten.mgv@kpnmail.nl).

Een nieuwe uitgave van VETHgedrukt

De film Don’t Look Back van D.A. Pennebaker opent met de muziekvideo bij ‘Subterranean Homesick Blues’ waarop Bob Dylan posters omhoog houdt met daarop citaten of woorden uit de song. Van een foto uit de video maakte Maarten een linosnede voor de omslag met daarop de titel gedrukt in hoogdruk, gebruikmakend van loden letters.

“SHB werd opgenomen in 1965 en is een surrealistisch bakerrijmpje waarin Dylan speelt met woorden en hun assonantie (candle/sandals/scandals/handles). Maar meer dan alles is het een nieuw soort protestsong, met meerdere schokkende, sloganachtige regels” (citaat uit “Bob Dylan Compleet” van P. Margotin/J-M. Guesdon).

De aanstekelijkheid van het nummer waarin Dylan speelt met woorden en zinsopbouw heeft Maarten gebruikt door te spelen met de letters gezet uit willekeurige lettertypen & -corpsen, afwisselend gedrukt met verschillende kleuren. Niet gebonden aan regels; gewoon doen en kijken hoe het wordt. Deze nieuw uitgave meet 10,5 × 15 cm, is gelijmd aan de rug en omvat de volledige tekst van ‘Subterranean Homesick Blues’.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van VETHgedrukt