Lies Verdenius
Kisses by Koi
Lies Verdenius, 2014
Formaat: 16 x 22 cm
Aantal pagina’s: 16
Oplage: 10 exemplaren
€ 350 (nog 1 exemplaar te koop)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Kisses by Koi (€ 350 (nog 1 exemplaar te koop)) bij Lies Verdenius. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Lies Verdenius (litholies@gmail.com).

Kisses by Koi van Lies Verdenius

Kisses by Koi pag 3 beeld 150

“Kisses by Koi” is een boekje met gedachten en verhalen over koi karpers, speciaal de Japanse koi – nishikigoi – en hun culturele achtergrond en historie.

In de Japanse cultuur zijn er diverse oude verhalen, waarin de koi karper, en dan vooral zijn kracht, een grote rol speelt.

De “gedachten” of “gedichten” refereren aan de gedragingen van de karper, soms heel sloom zwemmend, soms zo snel, dat hij niet te vangen is een net of een foto.

Het thema van het visnet wordt heel letterlijk verbeeld op het omslag van het boekje en in de materiaaldrukken – als schubben van de karpers en als ondergrond voor de tekstpagina’s.

Voor dit kunstenaarsboek zijn litho’s op steen getekend en de tekst (in het Engels) is gezet uit de Bodoni, 16 pnt. cursief.

Uiteraard is het boekje op Japanse wijze gebonden.

De oplage bestaat uit 10 exemplaren en 1 exemplaar e.a.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van