Pien Rotterdam
Absences – speculations on photography, memory, loss
Water Leaf Press, 0
Formaat: 10,5 x 23
Aantal pagina’s: 8
Oplage: 14 exemplaren
€ 125

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Absences – speculations on photography, memory, loss (€ 125) bij Water Leaf Press. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Water Leaf Press (pien@waterleafpaperandwords.com).

Nieuwe uitgave van Water Leaf Press: Absences — speculations on photography, memory, loss

absences-full-view-small

Bij Water Leaf Press is onlangs verschenen Absences – speculations on photography, memory, loss, een private press/kunstenaarsboek in een oplage van 14, waarvan er nog 6 beschikbaar zijn voor de verkoop.

Het boek is ontstaan uit mijn werk met blauwdrukfotogrammen (foto’s zonder camera). Ik leg een voorwerp direct op papier dat ik fotogevoelig heb gemaakt en laat het belichten door de zon. Na het uitspoelen en fixeren is er een wit of lichtblauw beeld tegen een diepblauwe achtergrond, dat laat zien dat er iets op het papier heeft gelegen dat nu weg is: het voorwerp is er wel en niet tegelijk.

Uit mijn verwondering over deze paradox zijn verdere experimenten ontstaan en zes korte, beschouwende teksten over drukken met licht, over het verband tussen foto en herinnering, over het verband tussen herinnering, verlies en de dood, en over de aard van tijd. Ieder boek heeft een uniek fotogram (met dezelfde voorwerpen) op eigengemaakt hennep-papier als basis dat in ieder exemplaar weer net iets anders uitvalt: sommige fotogrammen zijn direct en krachtig, andere wat ongrijpbaarder of dromeriger. De gebruikte voorwerpen zijn memento-achtige objecten; sommige zijn nog herkenbaar, andere zijn haast abstract geworden.

De zes teksten zijn gezet uit de Folio light en in boekdruk gedrukt in zilvergrijze inkt op twee ingenaaide, uitvouwbare tekstvellen van door mij handgemaakt hennep/katoenpapier. Gesloten meet het boek 10,5 × 23 cm, open 42 × 23 cm.

Het boek kost € 125 inclusief BTW.

Van ieder exemplaar zijn op verzoek foto’s beschikbaar. Voor meer informatie zie:

www.waterleafpaperandwords.com

Plaats een reactie

Meer uitgaven van