Techniek

Fynn Grouve
info@fynngrouve.be

8 mei 2018

Aluminium buizen bedrukken

Een bevriend ontwerper/interieurarchitect stelde mij de vraag waar en via welke techniek hij aluminium buizen zou kunnen laten bedrukken. Hij toonde me een filmpje waarin een vaas digitaal werd bedrukt… terwijl de printkop heen en weer bewoog werd de te bedrukken vaas rondgedraaid. Deze techniek is mij echter niet bekend. Wie kan mij hier meer uitleg over bezorgen of eventueel betere technieken voorstellen?

Alvast bedankt!

6 gedachten over “Aluminium buizen bedrukken”

  1. Op de Drupa stond Xerox met een printer die onder andere ronde voorwerpen kon bedrukken. Weet helaas niet hoe deze printer heet.

    Beantwoorden
    • Dag Thomas, bedankt voor de reacties. Ik had er moeten bij vermelden dat het om een full color (of toch minstens 2 kleuren) bedrukking gaat van het volledige oppervlak. Via mijn antwoord op de reactie van Coen kun je misschien beter uitmaken waar we naartoe willen.

    • Bedankt voor je reactie… De bedoeling is wel om een full color bedrukking te hebben van het volledige oppervlak. het resultaat moet iets zijn in de trant van wat je in het volgende filmpje kan zien.

      Alleen lijkt deze methode nogal omslachtig en niet zo handig voor grote aantallen.

Plaats een reactie